Paraćinski „dužnik“ iz prošle sezone stiže u Kovin, Bavanište – Borac (subota, 19h)

Borac iz Paraćina stiže sutra (subota, 19 sati) u Halu sportova u Kovinu na megdan drugog kola Prve B lige domaćem Bavaništu. Prošle sezone u nikad uzbudljivijem prvenstvu (naspram kojeg bi Hičkokovska završnica mogla da se smatra komedijom) kada je iz lige ispadalo čak pet od dvanaest ekipa, dva rivala su bili direktni konkurenti za očuvanje statusa trećeligaša, a u oba meča sa po 3:0 slavio je sutrašnji gost. Od šest setova, čak četiri su završena na razliku.

„Protivnik u drugom kolu je ekipa koja nam je prošle sezone bila jedan od direktnih konkurenata za opstanak u ligi. Ostali su nam veliki dužnici. Pobedili su nas dva puta u dve jako kvalitetne utakmice u kojima je većina setova odigrana na razliku. Ozbiljan su ekipa, predvođena odličnim primačem Marin(k)ovićem… tako da nas po svemu sudeći očekuje još jedna jako interesantna i kvalitetna odbojkaška predstava. Nama je glavni cilj ove sezone da obezbedimo opstanak, ali mi u svaku utakmicu ulazimo s namerom da je pobedimo“, kaže Goran Rakočević, trener Bavaništa, koji sutra neće moći da računa, kao i u prvom kolu, jedino na povređenog Tomanića.

Bavanište je, da poidsetimo, sezonu otvorilo pobedom u Prokuplju protiv Topličanina sa 3:0. Prvi set rešen je nakon serije tima iz naše opštine koja mu je donela sedam poena prednosti (20:13), u drugom je semafor beležio egal do 19:19, a onda je Stefan Vladisavljev nanizao tri asa i, ispostavilo se, prelomio ovaj period igre, da bi u poslednjem setu na dve odlične serve Jovana Savina Bavanište došlo do 30:28 i pobede.

Borac je u prvom kolu bio bolji od Futoga na dfomaćem parketu 3:1.

error: Content is protected !!