Paraćincima prija Kovin, Bavanište – Borac 0:3

Odbojkaši Borca iz Paraćina savladali su večeras domaće Bavanište sa 3:0 u setovima u utakmici drugog kola Prve B lige i tako i drugu godinu za redom odneli tri boda iz kovinske Hale sportova. Sva tri seta donela su gotovo preslikanu odbojku. Borac je vodio (i do šest razlike) Bavanište uspevalo da se primakne do minimalnog zaostatka, a kada se očekivao egal ili preokret servisi igrača tima trenera Gorana Rakočevića završavali su ili u mreži ili van polja.

U prvom setu gost iz Paraćina došao je do pet viška nakon zbirnog 23. poena (14:9), da bi Bavanište potom u tri navrata prilazilo na minimalan zaostatak 16:17, 21:22 i 22:23, ali je posle servisa Jovana Savina u mrežu (22:24) i ne baš najbolje dignute lopte za Bojovića, koji je izblokiran (22:25) Borac došao do vođstva od 1:0.

Prvu polovinu drugog seta obeležile su dve fantastične serverske serije. Najpre Marinkovića iz Borca posle koje su gosti došli di vođstva od 9:4, a onda i Marija Jovanovića nakon koje je Bavanište prišlo na poen zaostatka 12:13. Semafor je posle ovaga beležio mini-seriju Paraćinaca od 5:2 za 18:14, da bi na 19:16 i 23:19 za Borac, prvo Kovačić, a onda i Jovanović iz servisa pogađali mrežu.

U trećem setu jedan od, čini se, prelomnih trenutaka bila je promenjena sudijska odluka po kojoj je poen najpre dodeljen Bavaništu (lopta se odbila od gornje sajle u aut nakon smeča igrača Borca) na kraju pripao timu iz Paraćina tako da je umesto 14:17, na semaforu ostalo upisano 13:18, a na klackalici između 4 i 5 poena prednost Borca se uglavnom kretala i do isteka seta kada je uvećana za još jedan i konačnih – 19:25.

Bavanište se posle dva kola na tabeli nalazi u grupi timova sa polovičnim učinkom 1-1. Tu su još Banat, Kosovska Mitrovica i Topličanin, a upravo drugopomenuti tim protivnik je (i domaćin) Bavaništu u narednom kolu.

Po dve pobede imaju Karađorđe (Topola) i Borac (Paraćin), a priliku da im se pridruži imaće i Dubočica ukoliko sutra savlada Loznicu u Leskovcu.

 

error: Content is protected !!