Otvoren 31. Oktobarski likovni salon – Od ove godine svakog 3. oktobra

 

Slikar Žarko Vučković, grafičarka Danja Tekić i vajar Milan Kulić pobednici su, u svojim kategorijama, trideset i prvog Oktobarskog likovnog salona koji je otvoren danas u galeriji Centra za kulturu. Pred tročlanim žirijem koji su činili Nikola Šuica i Zoran Dimoski (obojica profesori na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu) i savetnik programskih aktivnosti CZK Kovin Vendel Vaštag i doktorant na FLU, našlo se čak 62 prijave 49 autora. Čime je, po rečima direktora Centra Milivoja Grčića, salon još jednom opravdao svoje višedecenijsko postojanje. Da nije nagrađenih, možda bi glavna vest bila da će od ove godine (za razliku od prethodne decenije kad se održavao kao bijenale) Oktobarski likovni salon biti održavan svake godine istog dana. Kao uvertira predstojećem Danu opštine.
Izložbu je zvanično otvorila predsednica opštine Sanja Petrović koja se, u svom govoru, više fokusirala na dotiranja iz opštinskog budžeta oronuloj zgradi – pored sanacije krova, postavljanja led displeja na pročelju zgrade, planirana je i popravka fasade, ali i opremanje nekadašnje diskotek PINK u podrumu koja će ubuduće poslužiti održavanju raznih muzičkih manifestacija:
„Iz ovoga što je rečeno svakao možete zaključiti da vodimo jednu naprednu kulturnu politiku u interesu svih naših građana“, zaključila je Petrović.
Za kraj, profesor Šuica pročitao je imena prvonagrađenih. Uz njih su, u svakoj od tri discipline dodeljene i pohvale: za slikarstvo Dušanu Đokiću i Petru Pančevcu, za grafiku Đorđu Ćoriću i Ranku Dragiću, dok su u oblasti vajarstva pohvaljeni  Aleksandar Srb i Slavko Živanović.

 

 

 

error: Content is protected !!