Opštinski štab za vanredne situacije: kafići do ponoći, na otvorenom i u zatvorenom do 500 ljudi, više inspekcije na terenu

Javnim kulturo-umetničkim događajima na otvorenom i u zatvorenom prostoru moćiće da prisustvuje do 500 ljudi, kafićima je radno vreme produženo do ponoći, dok se inspekcijama nalaže da pojačaju nadzor, neke su od naredbi sa današnje (3. septembar) sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije koje stupaju na snagu odmah („danom donošenja“).

Prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodono, i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Isti broj posetilaca dozvoljen je i na javnim kulturno-umetničkim događajima na otvorenom, uz obavezan metar rastojanja i nošenje zaštitnih maski kako posetilaca tako i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja.

Privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost NAREĐUJE SE da u ugostiteljskim objektima i noćnim klubovima na teritoriji naše opštine ograniče radno vreme od 6 do 24 sata uz obaveznu primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti Covid-19 izazvane virusom SARS – cov 2.

Takođe, nalaže se opštinskim inspekcijskim službama da pojačaju inspekcijski nadzor i da vrše kontrolu sprovođenja epidemioloških mera (prosvetna isnspekcija – nadzor obdaništa, saobraćajna inspekcija – gradski, prigradski i taksi prevoz, komunalna inspekcija i policija – ostale objekte) zaštite od virusa Covid-19, o tome sačine službenu belešku i o eventualno uočenim nepravilnostima istu proslede nadležnim inspekcijama na dalje postupanje.

 

 

Čitajte još na Kovinac.com