Opštinski kup u Bavaništu, BSK – Jedinstvo 2:0

Fudbaleri BSK-a iz Bavaništa pobednici su Opštinskog kupa za 2021. godinu. U utakmici koja je odigrana juče na stadionu Radničkog, po izuzetno jakom vetru koji je duvao sve vreme i vraćao decu iz šestog u prvi razred, oni su savladali dubovačko Jedinstvo rezultatom 2:0 i došli do pehara koji je u dve prethodne godine osvajao Proleter iz Mramorka.

BSK je poveo posle deset  minuta igre. Na asistenciju Miloša Antića koji je bockom negde oko linije šesnaesterca prebacio odbranu Jedinstva i sa golom spojio Nemanju Marinkovića koji je poslao loptu u mrežu Menjharta koja  se iza gol-linije našla nakon što se odbila od prečke.

Ovo je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Jedinstvo je u dva navrata imalo šansu da dođe do egala. Najpre je Stojan Đorđević posle centaršuta sa desne strane na drugu stativu, koji korak iza linije peterca, čini se, gornjim delom butine zahvatio loptu i prebacio je preko prečke Aranđelovićevog gola, da bi desetak minuta kasnije takođe sa desne strane „praćka“ Rajka Pušice prozujala tik pored leve stative BSK-ovog gola.

U 71. minutu BSK je propustio veliku priliku da znatno rasterećeniji uđe u završnicu susreta s obzirom da je udarac Antića s „kreča“ odbarnio Menjart („pročitao“ stranu – desnu).

Ipak, po mnogima, najbolji akter finalnog susreta iskupio se za promašeni penal golom u 90. minut sa nekih 20-ak metara. Iako se u prvom trenutku činilo da će lopta završiti u rukama dubovačke „jedinice“, ona mu je iz istih isklizla i našla se u mreži što je bio znak za sve naklonjene timu iz Bavaništa da mogu da otpočnu s slavljem zbog osvojenog pehara.

Pobednički tim nastupio je u sastavu: Petar Aranđelović, Nemanja Trifkanović, Aleksandar Ilić (kapiten), Vladan Ivanović, Miloš Antić, Vidan Stojkovski, Nikola Ristić, Veljko Marinkov, Željko Stošić, Nemanja Marinković, Slobodan Aćimović. Klupa: Mihailo Stojadinović, Damjan Petrov, Vladimir Ilić, David Trajković, Dejan Petrov, Miloš Jelisijević. Trener: Dragan Šajković.

Sledeći protivnik BSK-a je pančevački Dinamo.

Poraženi sastav iz Dubovca izgledao je ovako: David Menjhart, Nikola Milutinov, Dušan Vučetić, Stefan Đorđević, Aleksandar Maričić, Miloš Đorđević, Stojan Đorđević, Saša Ilić, Dalibor ilić, Slađan Markardt, Rajko Pušica. Klupa: Marko Krečulj, Vladimir Milutinov, David Sekač. Predstavnik ekipe: Dejan Čabović. 

Čitajte još na Kovinac.com