Opštinski kup: Proleter sa penala do finala, Radnički pao u Zlatarskoj bb

Fudbaleri Proletera iz Mramorka izborili su plasman u finale Opštinskog kupa pobedom nad kovinskim Radničkim u utakmici kojaje odigrana 25. septembra.

Trenutak odluke dogodio se, ispostavilo se, u 15. minutu kada je dosuđen penal za domaće koji je realizovao Ilić. Prethodno je Popovski s leđa srušio u šesnaestercu Proletera strelca jedinog gola na utakmici, koji je tako demantovao nepisano pravilo da igrač nad kojim je načinjen prekršaj za najstrožu kaznu ne bi trebalo da bude i izvođač jedanaesterca.

„Utakmica je bila izuzetno tvrda, sa malo šansi i dosta trčanja, ali puno borbe sa obe strane. Više smo možda imali sreće od gostiju, ali svakako obe ekipe su pokazale veliku želju i borbenost. Bila je ovo pre svega jedna korektna utakmica bez i najmanjeg incidenta  i svakako da je to za pohvalu obe ekipe„, kaže Vaso Jekić, kapiten tima iz Zlatarske bb u Mramorku.

„Danas su u postavi bili neki igrači koji su dobili šansu, ali je nisu iskoristili. Čestitao bih Proleteru na zasluženoj pobedi i prolazu u finale“, rekao je posle utakmice Marko Šaranović, trener Radničkog.

Sastav Proletera koji je izborio plasman u finale: Krgović, Nistor, Radović, Jekić, Cvetković, Mijuca, Dumić, Prelić, Stanojević (Sinančević), Golubović (Čolak), Ilić.

Za pehar namenjen pobedniku Kupa boriće se Jedinstvo iz Dubovca (koje je u prvom polufinalu savladalo Borac iz Pločice – 3:2) i Proleter iz Mramorka.

error: Content is protected !!