Odluka o raspodeli sredstava udruženjima građana – Golubari, pčelari, (ribo)lovci, aktivi žena i drugo

Ukoliko se nastavi matematička progresija rasta udruženja građana koja „pucaju“ na novac iz opštinske kase, sva je prilika da će naredne godine njihov broj biti trocifren.
Jer, u ovogodišnjoj raspodeli budžetskog kolača (blizu 10 i po miliona dinara) novac je dobilo rekordnih osamdeset i sedam projekata (poređenja radi, lane je podeljeno osam miliona za tri projekta manje).
Novina je i to da je opao broj golubarskih udruženja – i to za jedno. Ove godine iz opštinskog budžeta novac dobija „tek“ 10 golubarskih udruga (najviše odgajivači pismonoša Deliblaćanin iz Deliblata sa 70 hiljada).
Slede, po brojnosti, konjički klubovi, pčelari, lovci i ribolovci, ali i aktivi žena gde godinama upadaju u oči (podeljene) šumaračke žene koje konkurišu (i prolaze) sa dva udruženja („problem“ koji nisu mogle da reše ni neke prethodne vlasti).
Najviše novca (gotovo trećinu) dobio je Opštinski vatrogasni savez (tri miliona). Sledi Opšte udruženje preduzetnika Kovin sa 560 hiljada, te Opštinsko udruženje penzionera sa pola miliona, i tako dalje.
Kompletan spisak udruženja koja su prošla na konkursu možete preuzeti na ovom linku opštinskog sajta.

Čitajte još na Kovinac.com