Odbojkaši Osnovne škole „Bora Radić“ iz Bavaništa treći u državi

Muška odbojkaška ekipa Osnovne škole „Bora Radić“ iz Bavaništa osvojila je bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije koje je prošlog ponedeljka održano u Kladovu. „Plavi“ su u utakmici za treće mesto savladali vršnjake iz Novog Sada 2:1 u setovima. U odlučujućem – trećem bilo je 15:13 za momke iz Bavaništa, koji su dobili i prvi rezultatom 25:20.

Tim Osnovne škole „Bora Radić“ put ka borbi za medalje obezbedio je nakon prvog mesta u Grupi A (u kojoj su bile četiri ekipe).

U polufinalu Bavaništani su se sastali sa školom iz Požarevca i posle velike borbe izgubili na razliku u trećem setu 16:14, iako su imali vođstvo od 8:1. U prva dva perioda igre oba tima osvojila su po jedan identičnim rezultatom 25:23. Inače za školu iz Požarevca nastupala su tri igrača Mladog Radnika koji je na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za pionire osvojio treće mesto, tako da je za mnoge ovaj susret bio „finale pre finala“.

Osnovna škola „Bora Radić“ nastupala je u sastavu: Vuksan Rakočević, Mihajlo Bačvanski, Miloš Simičić, Nikola Jovanov, Mihailo Stanisavljević, Nemanja Ćurčić, Relja Stanković, Strahinja Milanović, Veljko Kostić i Andrija Nikolić. Profesor: Stevan Radulović, direktor škole: Vasa Simičić.

Da podsetimo, do završnog turnira odbojkaši škole iz Bavaništa bili su najbolji na Opštinskom, Okružnom i Međuokružnom takmičenju.

 

error: Content is protected !!