Odbojkaši Bavaništa u Olimpijskom selu (subota, 19h)

Odbojkaši Bavaništa gostuju sutra u Kleku domaćim Srbijašumama u devetom kolu Prve B lige. Oba rivala nalaze se u grupi timova koja na tabeli zauzimaju mesta od šestog do devetog, sa polovičnim učinkom kada su u pitanju pobede i porazi (4 /4 ).

U prošlom kolu Bavanište je na domaćem terenu lako izašlo na kraj sa Topličkim vitezovima – 3:0 u setovima za svega 65 minuta, dok je ekipa iz „Olimpijskog sela“ (gde su rođeni odbojkaši – braća Grbić i košarkaš Bodiroga), izgubila u Užicu od trećeplasiranog tima lige 3:2 u setovima (uspeli da stignu vođstvo domaćih od 2:0, ali ne i da potpuno preokrenu rezultat – poraženi 15:9 u taj-breku).

„Od sutra ulazimo u seriju izuzetno teških utakmica, sa egal ekipama. Posle Kleka idemo u Užice (koje još uvek nije igralo protiv vodećeg dvojca), pa nam dolazi Vršac. Tri izuzetno teške utakmice u nizu u kojima pobede donose veliki plus, a porazi isto takav minus… ponavljam, jako, jako bitne utakmice su pred nama.

Klek je standardno vruć teren. Dobra su, iskusna ekipa. Ali ja verujem u svoj tim i verujem da će sve zavisiti od nas. Očekujem još jednu utakmicu u kojoj će publika uživati, uz bespoštednu borbu obe ekipe. Pobediće tim koji bude imao više hrabrosti“ – kaže Goran Rakočević, trener ekipe Bvaništa.

Da podsetimo ove godine zbog najavljene reorganizacije ligu napušta čak pet ekipa, dok u viši rang ide samo šampion.

Tabela pred deveto kolo izgleda ovako: Metalac 8 pobeda, Dubočica 7, Užice 6, Borac Paraćin i Mladost Nova Pazova po 5, Banat, Jagodina, Klek i Bavanište po 4, Srem 1, Toplički Vitezovi i Timok 0.

error: Content is protected !!