Odbojkaši Bavaništa startuju iz Užica

Prvenstvo Prve B lige za odbojkaše počinje danas, a dan kasnije (nedelja, 15. oktobar – 17h) ekipa Bavaništa igra u Užicu, protiv istoimenog domaćina. Četa trenera Gorana Rakočevića koja je prošlu sezonu završila na šestom mestu još jednom ima najmlađi sastav u ligi, a najstariji igrač ovog tima (dok mu se nije pridružio Bojović) imao je 23 godine.

Za razliku od nekih prethodnih sezona – pred ovu naš sastav je pretrpeo malo promena, što je dobra stvar. Polako stasavaju momci iz naše škole odbojke, ali naš sastav će i ove sezone biti najmlađi u ligi.

U nedelju gostujemo ekipi Užica, koja je prošle sezone imala posle nas najmlađi tim u ligi, i koja nas je ubedljivo savladala kao domaćin 3:0. Nismo se nadali tako teškom porazu, ali smo nakon dugog razgovora posle utakmice, ušli u seriju pobeda. U nedelju idemo na pobedu… naravno, to neće biti nimalo lako, jer su sve ekipe kvalitetne i izjednačene“ – kaže Goran Rakočević za sajt Kovinac.com.

U sastavu Bavaništa do skora jedini igrač sa strane bio je primač Aleksa Veličković (1996. godište – iz Obrenovca, za koga Rakočević, kaže da igra izuzetno zrelo za svoje godine i da je jedan od nosilaca igre), a od skora im se pridružio i Milorad Bojović (204 cm, 29 godina), srednji bloker koji je ranije igrao za Smederevo, Obrenovac, Sremsku Mitrovicu…

Uz pomenutu dvojicu za novu sezonu licencirani su još i: Marko Pančić, Marijo Jovanović, Stefan Savin, Jovan Savin, Stefan Stefanović, Dušan Savin, Milan Milenković, Jovan Jovanov, Nikola Marinkov, David Nenadov, Petar Žakula, Jovan Simeonov i Nikola Ivković.

Čitajte još na Kovinac.com