Odbojkaši Bavaništa na premijeri nove sezone gostuju u Užicu (subota, 15.30h)

Subotnju premijeru prvo kolo Prve B lige za odbojkaše imaće u Užicu gde će istoimeni domaćin u hali Veliki park ugostiti Bavaniše (15.30h).

„Užice je trebalo da bude naš sledeći protivnik u prošlom prvenstvu koje je prekinuto zbog virusa korona, tako da se, eto, voljom žreba desilo, da mi praktično nastavljamo tamo gde smo stali. Odlično smo odigrali u pripremnom periodu, atmosfera u ekipi je isto takva, tako da verujem da ćemo protiv svih ekipa lige moći da igramo“, kaže za naš sajt Goran Rakočević strateg tima iz Bavaništa, najbolje seniorske ekipe opštine za 2019. godinu.

U odnosu na prethodnu sezonu, kako kaže Rakočević, Bavanište ulazi bez sedam igrača. Stefan Vladisavljev se nažalost zbog obaveza na poslu odlučio za igračku penziju, dok se klub zahvalio na saradni gotovo svim igračima sa strane (izuzev Bojoviću i Veličkoviću).

Nova imena u sastavu su Igor Gatalica, 195cm visoki bloker iz Smedereva, rođen 1988. godine i Bojan Licko Marković kojem ovo nije prvi put da nosi dres Bavaništa. Iskusni primač (rođen 1984. godine, visok 177cm) bio je član Bavaništa kada je u sezoni 2004/05. postiglo najveći uspeh u klupskoj istoriji i po prvi put se našlo u Prvoj ligi.

„Dobili smo mnogo dolaskom Markovića u svakom pogledu – na kvalitetu, iskustvu, savetima koje daje mlađim igračima“, kaže Rakočević i dodaje da će liga i ove godine biti ujednačena, a da je po njegovom mišljenju Banat Vršac prvi favorit za koji je potpisao Terzić iz beogradske Crvene zvezde.

Uz Bavanište i Užice u Prvoj B ligi ove sezone nastupaće još i: Banat (Vršac), Topličanin (Prokuplje), Kosovska Mitrovica, Loznica, futog, Mladenovac, Bečej, Vojvodina 2 (Novi Sad), Toplički vitezovi (Kuršumlija) i Šumadija (Aranđelovac).

(foto – arhiva, ekipa Bavaništa u sezoni 2018/19).

error: Content is protected !!