Odbojkaši Bavaništa dva koraka do opstanka

Odbojkaši Bavaništa savladali su večeras (subota, 16. mart) Klek Srbijašume 3:1 u setovima u 20. kolu Prve B lige i u naredna dva kola, dve pobede, trebalo bi da im obezbede opstanak, ukoliko se ne dese neka velika rezultatska iznenađenja.

Domaći sastav otovrio je utakmicu sa pet uzastopnih poena (5:0), sredinom seta posle „penala“ Bojovića imao je duplo veću cifru u rubrici poeni od protivnika iz Kleka (12:6), da bi, ipak, nakon zbirno 33. poena razlika bila minimalna u korist Bavaništa (17:16). Tajm-aut trenera Rakočevića „resetovao“ je domaći sastav na podešavanja s početka seta, a Rakita i Savin započeli su seriju od 5:1 (22:17), koja je ispostavilo se otvorila put domaćima za konačnih 25:20 i vođstvo od 1:0.

Posle drugog seta rezultat je bio izjednačen. Bavanište je vodilo do 7:6, držalo priključak do 10:11, a potom je Klek preuzeo konce igre u svoje ruke i do kraja seta u mini serijama uvećavao prednost, do završnog 25. poena – (17:13, 21:15, 25:17).

Poeni po setu: Savin Jovan 5, Savin Stefan 5, Jovanović, Vladisavljev, Bojović i Rakita po 1, greške protivnika 3.

U trećem setu prvu osetniju prednost Bavaništu doneo je Marijo Jovanović, poenom za 9:5. Tehničar domaćih je potom sa dva odlična servisa uvećao, sredinom seta, prednost do, rekordnih u ovom periodu igre, 14:8, da bi, potom, usledila, gotovo, preslikana situacija iz prvog seta. Klek je uspeo da se vrati u igru (18:16), a onda je ponovo uzvratilo Bavanište. Poen Vladisavljeva, blok 1na1 Jovana Savina, te smeč u aut gostiju i semafor je, ponovo, beležio, konfornih pet viška na strani domaćeg tima – 21:16, a potom i vođstvo od 2:1 u setovima (25:19).

Poeni po setu: Vladisavljev 5, Jovanović 4, Veličković, Rakita, Bojovič, Savin Jovan po 2, Savin Stefan 1, greške protivnika 7.

Četvrti, ispostavilo se i poslednji set, doneo je najmanje neizvesnosti. Već u prvoj trećini istog Bavanište je steklo pet poena prednosti (8:3) ponajviše zahvaljujući servisima Veličkovića i bloku Rakite. Poslednje pomenutom u ovom segmentu igre u nastavku seta pridružio se i Tomanić (20:13), a uvod na stavljanje tačke na „j“ najavio je Vladisavljev, teniskim rečnikom govoreći, servis vinerom za 23:15.

Poeni po setu: Savin Stefan 5, Tomanić 4, Rakita 4, Vladisavljev 4, Veličković 2, greške protivnika 6. 

Bavanište posle 20 odigranih kola ima polovičan učinak kada su u pitanju pobede i porazi. Isti broj pobeda (10), imaju i Mladost Nova Pazova i Borac Paraćin, ali i po utakmicu manje. Da podsetimo, Mladost gostuje sutra drugoplasiranoj Dubočici, dok Borac dočekuje lidera Metalac iz Gornjeg Milanovca. Ova tri tima dele pozicije od šestog do osmog mesta. Šesto i sedmo garantuju ostanak u ligi, a osmo selidbu u niži rang.

error: Content is protected !!