Odbijen prigovor „birača“ Srđana Vukše – Aleksandar Vučić (u liku Sanje Petrović) boriće se za „našu decu“

Izborna komisija na čelu s predsednicom (pravnicom) Tatjanom Radenković Jakšić odbiila je danas prigovor birača ( i predsednika OO DSa) Srđana Vukše koju je ovaj podneo juče na pisarnnici opštine.
Naime, Vukša se pozvao na član 22. Zakona o lokalnim izborima koji, otprilike, kaže da se u nazivu liste nije moglo naži ime predsednika države, niti „naslovni deo“ koji se odnosi na“našu decu“.
Interesantno je da se u odgovoru Vukši komisija ne poziva proceduralnu na grešku „prigovarača“, već na vremenski rok (između objavljivanja rešenja na sajtu i podnošenja prigovora).
Ono što je još interesantnije je , kako nezvanično saznajemo, da su svi članovi Izborne komisije bili jednoglasni u ovoj odluci.

Pored predstavnika vladajuće stranke, protiv ovog prigovora izjasnili su se i predstavnici Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, ali i predstavnik Dveri, stranke koja je kolik0 do juče, bojkotovala rad lokalnog parlamenta s demokratama (koji ne učestvuju u radu svih opštinskih komisija i tela, pa ni ove izborne).
Za razliku od prošlih lokalnih izbora, kad je DS podneo žalbu po istom pitanju, ovog puta, saznajemo, DS (tačnije, građanin Vukša) neće terati slučaj pred Upravni sud jer je „očito da nemamo državu, a kamoli Upravni sud ili neki drugi nivo odlučivanja“.

error: Content is protected !!