Novi saziv treći put – u sredu o budžetu, direktorima i javnim preduzećima

Posle dve skupštinske sednice na kojima su se odbornici novog saziva uglavnom bavili konstituisanjem  vlasti  i tehničkim pitanjima, u sredu 21. juna s početkom u 9 sati, u pozorišnoj sali Doma kulture održaće se treća sednica SO Kovin. Ovog puta, na „repertoaru“ novog saziva naćiće se i nekoliko interesantnih tačaka. Pre svih, usvajanje Predloga odluke o završnom računu budžeta opštine za 2016. godinu, ali i izveštaju o lanjskom radu dva javna preduzeća – Kovinskog komunalca i Kovin gasa.

Na dvenom redu je i prva smena. Dosadašnjeg direktora Kovin gasa Vladimira Milojevića bi na toj funkciji trebalo da zameni Saša Baroš. Baroš, još uvek aktuelni direktor tehničke službe jedini se javio na konkurs koji je raspisan još u decembru prošle godine.

S druge strane, konkurs za novog direktora Kovinskog komunalca koji je raspisan u isto vreme, biće ponovljen, jer dvojica kandidata (Dragoslav Milošević iz Ralje i Predrag Stojšin iz Kovina) nisu ispunjavali tražene uslove. Istovremeno, dosadašnji v.d. direktora Uroš Jovanović biće razrešen dužnosti. Ko će u nastalom vakuumu rukovoditi preduzećem, još nije poznato.

Na početku sednice odbornici skupštinske većine trebalo bi da izaberu novog zamenika predsednika Skupštine, a to bi, prema ranije dogovorenom koalicinom sporazumu, trebalo da bude Imre Čoti iz Saveza vojvođanskih Mađara.

error: Content is protected !!