Nikola Gujaničić novi predsednik Radničkog

Nikola Gujaničić novi je predsednik Fudbalskog kluba Radnički, epilog je Vanredne izborne skupštine crno-belih održane  24. juna. Skupštini su prisustvovala 14, od ukupno 21-og člana, a svi su jednoglasno podržali izbor novog predsednika, kao i ostavku njegovog prethodnika i kompletnog Upravnog odbora.

Da podsetimo, prethodna uprava kluba (zajedno sa predsednikom Radosavljevićem) podnela je ostavke, sredinom juna, navodeći kao glavni razlog nedostatak novca. Naime, pored budžetskih novaca dobar deo (oko 700 hiljada) namiču sami članovi uprave. Sada već bivši sportski direktor Mirko Rnić kaže da je došlo do zasićenja kod većine finansijera (čitaj članova uprave) pa su počele da pljušte ostavke. Na kraju, dodao je, povukao se i on, a kolektivna pismena ostavka, sa terminom klupske skupštine (subota 24. jun) poslata je na adresu Sportskog saveza i Opštinskog fudbalskog saveza.

Radnički je minulu sezonu Vojvođanskog istoka završio, daleko iznad očkekivanja, na četvrtom mestu i jedan je od tri tima lige koji je uspeo da porazi šampiona – pančevački Dinamo (2:1 u Kovinu).

Početak priprema za novu sezonu, trener Todorović zakazao je za sredinu jula.

 

error: Content is protected !!