Niko kao Đole – Anđelkov među pet najomiljenijih profesora u Srbiji

Vest je konačno i zvanična – profesor ekonomije kovinske Gimnazije i ekonomske škole Branko Radičević Đorđe Anđelkov jedan je od pet najomiljenijih srednjoškolskih profesora u državi. Glasovima sadašnjih i bivših učenika on je sa 331 glasom zauzeo peto mesto na sajtu edufair.rs. Ispred njega su Jelena Đurović iz pančevačke medicinske škole Stevica Jovanović, Kristina Vukelić iz novosadske gimnazije Isodora Sekulić, Aleksandra Rakićević iz beogradske farmaceutsko-fizioterapeutske škole i pobednica Vesna Marić, profesorka muzičkog iz trsteničke Gimnazijhe Vuk Karadžić. Uspeh je veći kad se uzme u obzir da „naš kandidat“, među prvoplasiranom petorkom, dolazi iz najmanje sredine.
Dragi moji prijatelji, veliko hvala i poštovanje za podršku koju ste mi pružili. Ja se pored vas osećam pobednikom,  a vaša velika podrška me obavezuje da i dalje svoj posao obavljam odgovorno i da obrazujem i brinem o svoj našoj deci„, kaže Anđelkov koji od 2005. radi kao profesor, za naš sajt.
Poruku zahvalnosti ostavio je i na svom fejsbuk profilu preko kojeg su mnogu sadašnji i svršeni đaci ovdašnje gimnazije pozivani i pozivali („šerovanjem“) druge da glasaju.
A šta o profesoru misle đaci, većini (upućenih) je poznato. Možda najbolje govori naslovna slika koju smo zabeležili pre nekoliko godina kad je od svojih učenika dobio na dar dres kluba za koji navija (i na čije utakmice i danas ide) s brojem godina koje je (tada) napunio.
Ovogodišnji rođendanski poklon, čini se, već je dobio – učenici su ga izabrali za najomiljenijeg.

error: Content is protected !!