Nije Kiki kraj – Kulturno leto do prvog zvona

Nekoliko hiljada žiitelja uživaloje u noći 26.jula u svirci Kikijevih Pilota na centralnom gradskom trgu (neki i očekivajuć glavnog autora Kikijevih pesama Mlađana Dinkića… verovatno da pitaju za onih soma evra akcija….)
Bilo kako bilo bio je to tek početak tradicionalne manifestacije Kovinsko kulturno leto , a u narednim danima nas čeka još nekoliko uzbuđenja.

pročitaj još i ovo: kako je najavljen Stari Lala

Već 3. avgusta kovinskoj publici predstaviće (20:30) se Kulturni centar Đura Jakšić iz Srpske Crnje s predstavom „Priče i anegtode o Đuri Jakšić„.
Narednog danau matineu OD 19:30 Kreće Kralj majmun, dečija predstava Ars Longa Bograd
Iste večeri 4.08. samo malo kasnije (20:30) pred kovinskom publikom naćiće se monodrama „Deset naprema jedan“, autoski projekat Tanje Kecman.

Sledi 6 dana pauze a onda 10 avgusta (verovatno kao uvod u Kirvaj), Veče mađarske kulturne tradicije koju će prezentovati KUDovi Petefi Šandor, Salmasal i Keve.
11. avgusta opet dvostruki program:
od 19. sati ide dečija predstava Negde iza sedam brda (pozorište Zvezdica zrenjanin), a sat i po kasnije još jedna monodrama Pohvala ludosti Željke Jelić iz Udruženjascenskih umetnika Novi Sad.
Opet pauza od 6 dana pa onda 17.08. koncert benda Polumrak.

Dan kanije program na platou Doma kulture otvata dečija predstava Zaljubljeni bubamarci (pozorište Talija), a sat i po kasnije na scenu stupa KUD Mramorak.
24.08. 
od 20:30 možda i najinterasntniji događaja po Kovince. Naime, predstavnici Amterskog pozorišta Kovin izvode kultnu predstavu Predstava Hamleta u selu Mrduša donja.

Dan kasnije matine je opet rezervisan za klince od 19h Cvrčač Cvrle i mram Mrle (udruženje šareni suncokereti Beograd), dok od 20;30 nastupa KUD GAj.
Pretposlednjg dana, 31. avgusta od 19hjoš jedna dečija predstava Kućni ljubimac, dečij apredstava u izvođenju smedeevskog pozorišta na Slaviji, a od 20:30 opet će nas razveseliti klinci koji su (u aprilu) pevali hitive.
Za kraj, prvog školskog dana predviđen je samo koncert Kovinskih bećara od 20:30.