Može biti samo jedan. Tempo, Barezi, Majstori i Harizma za pehar i prvu nagradu

Nakon sedam dana Memorijalnog turnira „Đorđe Balan – Baki“ od 18 ekipa  još četiri su u igri za šampionski pehar i prvu novčanu nagradu posle večerašnje uvodne „nokaut“ runde. Iz četvrtfinala su kao pobednici izašli: Auto škola „Tempo“, Caffe lounge bar „Barezi“, Mega majstori i Harizma 013.

Najteži put u top četiri tima imali su Mega majstori koji su, u jedinom rezultatski neizvesnom meču, savladali Caffe saloon 2:1, nakon što je kiša naterala fudbalere da se iz letnjeg dvorišta Đura Jakšić škole presele u halu i asfaltnu podlogu zamene parketom.

Jedini gol u prvom poluvremenu na ovom susretu imao je potpis Ćirke koji je plasirao loptu, negde oko rukometne linije od 9 metara, kroz šumu igrača oba tima uhvativši na „krivoj“ nozi golmana Saloona. Aktuelni šampion Vidovdanske lige iz Mramorka uzvratio je u drugom delu golom iz kaznenog udarca koji je realizovao Lukić. Prethodno je golman Mega majstora pokušao da otvori kontru, ali je izgubio loptu te se višak otvorio Saloonu, a šut na gol jedan igrač Majstora zaustavio je rukom.

Konačan rezultat i prolaz u četvrtfinale Mega majstorima obezbedio je Janković. Nakon što mu je napravljen višak na desnoj strani oštrim i preciznim udarcem po „zemlji“ poslao je loptu u kontra ugao i malu mrežu gola Saloona.

Inače, večerašnji program otvorio je duel između Auto škole Tempo i Mini coopa. Tokom jedinih 15 minuta koji su odigrani u Letnjem dvorištu, pre kiše, viđen je samo jedan gol, a lopta je završila u mreži Mini coopa. Prednost Tempa duplirao je početkom drugog poluvremena Lazarević, a nakon što je Čičak smanjio na 2:1, usledio je „blic-krig“ Tempa tokom kojeg su postigli 3 gola i, ispostavilo se, rešili pitanje pobednika (dva puta se u strelce upisivao Lazarević, a jednom Filipović). Do kraja susreta oba rivala postigla su još po gol. Pešterac za Mini coop, a Lazarević (svoj četvrti na utakmici) za Tempo.

Inače, „dream-team“ Tempa, od večeras je bio jači za još dva igrača sa šireg (državnog) reprezentativnog spiska. Reč je o Veliboru Vukadinoviću i Aleksandru Pavloviću (koji je prvak Srbije u futsalu sa ekipom Fona).

Caffe lounge bar „Barezi“ lako je izašao na kraj sa „kladioničarima“ Gambling style-a. I u ovom susretu pobedni je kao u prethodnom „brojao“ do šest. „Barezi“ je poveo golom Igora Mitića preciznim udarcem poludesno u donji kontraugao, vođstvo je zatim duplirao Tadić, a odlazak golmana Gambling stylea u polje napada iskoristio je Jovanović da pogodi još jednom mrežu protivnika i svom timu donese tri viška na poluvremenu. Odnos snaga na terenu nije se bitnije menjao u nastavku, a put u polufinale „Barezi“ je obezbedio pobedom od 6:1.

Četvrtfinalni susreti završeni su duelom Harizme 013 i Obilića. Harizma je povela golom Jovanovića koji je precizno šutirao iz prostora između linija koje obeležavaju šest i devet metara. Prethodno je s leve strane dobio dijagonalu koja mu je otvorila brisan prostor pred golmanom Obilića.

Nakon toga Obilić je imao tri odlične šanse, jednu Đorđević, drugu Sekulić, a u potonjoj su čak dva igrača u plavim dresovima promašila loptu koja je sa desne strane prošla kroz golmanski prostor. I kako to obično biva u sportu, usledila je kazna – kontra „2na1“ Harizme 013 za dupliranje vođstva.

Treći gol za Harizmu bio je delo Jovanovića koji je uspeo da pronađe rupu između dva igrača Obilića i pošalje u desni donji ugao i još jednom savlada Rnića.

Nakon što je Maoduš efektno smanjio na 3:1 (lažnjakom se oslobodio čuvara i od bliže stative polulevo poslao loptu u mrežu) Obilići su se odlučili da zaigraju bez golmana, a sa pet igrača u polju ne bi li dodatano „zakuvali“. Dve izgubljene lopte negde oko linije devet metara u polju Harizme 013 teledirigovane su u prazan gol Obilića tako da je na četiri minuta pre kraja postalo poznato ime i poslednjeg polufinaliste. Do kraja susreta oba tima postigla su još po gol za konačnih 6:2 za Harizmu.

Prvo polufinale na programu je 4. jula (nedelja) u 19.30h kada se sastaju Caffe lounge bar Barezi i Harizma 013, dok će u drugom na teren Auto škola Tempo i Mega majstori.

Čitajte još na Kovinac.com