Mladi gitaristi iz Kovina svirali na Danu Loznice

Talentovana grupa mladih gitarista iz Kovina svirala je na koncertu povodom Dana Loznice, koji je na šetalištu, ispred Vukovog doma kulture, održan sredinom juna. Na koncertu je učestvovalo 120 gitarista iz više gradova Srbije (Loznica, Šabac, Valjevo, Beograd, Kovin, Pančevo, Smederevo i Kruševac), a u organizaciji Gitar art festivala i Kreativnog kursa gitare.

„Družimo se nepune dve godine, a svirali smo u Smederevu, Kovinu, na Gitarijadi u Zaječaru, Loznici, Guitar Art Festivalu u Beogradu…

Kovin je jedan od petnaestak gradova u kojima se ovaj kurs održava i za nepune dve godine stekao je status najtalentovanije grupe u celoj Srbiji. U Loznici se po drugi put održavao veliki koncert KKG-a u koji dolaze grupe iz cele Srbije koje se predstavljaju pojedinačno a zatim svi zajedno izvode numere koje su učili tokom godine.

Prošle godine je veliki koncert održan u Zaječaru, u sklopu Gitarijade, ove je to bila Loznica, a sledeće ćemo još videti“ – kaže Dušan Popović Lipovac, profesor gitare i osnivač Kreativnog Kursa Gitara u Kovinu i dodaje:

„Od ove godine sa njima radi nastavnik Strahinja Mirčov, sjajni gitarista iz Kovina koji je napravio veliki doprinos kvalitetu Kovinske grupe i čiji je pedagoški rad sa decom direktno uticao na to da ova grupa postane jedna od najboljih u Srbiji.“

error: Content is protected !!