Ministar omladine i sporta Udovičić među crno-belima iz Dunavske 38

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je juče (6.jun) Fudbalski klub Radnički iz Kovina i školu fudbala (pri crno-belom timu) – Sparta u okviru nastavka akcije doniranja sportske opreme i rekvizita.

„Želja nam je da u direktnoj komunikaciji vidimo sa kojim izazovima se suočavaju lokalni klubovi. Znamo da su ovo mesta iz kojih kreću naši najveći šampioni kao što je Darko Kovačević odavde krenuo i koji je uzor ovoj deci. Moramo da ističemo prave idole da bi deca nastavila njihovom putanjom i zadržala se u sistemu sporta. Potrebno je da klubovima imaju i kvalitetnu opremu jer je i to jedan od preduslaova da se više deca bavi sportom“, rekao je ministar Udovičić.

Da podsetimo Udovičić je bivši vaterpolista koji je tokom karijere igrao za Partizan, Jadran Herceg Novi, italijanske Pro reko (dve titule prvaka Evrope) i Posilipo, Mladost Zagreb i Radnički iz Kragujevca. Sa državnom reprezentacijom ima dva svetska i tri evropska zlata. FINA svetsku ligu osvajao je sedam puta, a FINA svetski kup dva puta.

„Trudimo se da ovaj klub, koji je jedan od najstarijih računajući i staru Jugoslaviju, i dalje živi, da napreduje i da ova deca imaju odlične uslove da se razvijaju kao sportisti, a naravno i pre svega kao ljudi“, rekao je prvi čovek kovinskih crno-belih Đorđe Anđelkov i dodao da bi do 10. juna trebalo da se zna hoće li Radnički novu sezonu početi u višem rangu (Vojvođanskoj ligi – istok).

„Današnja poseta ministra će biti veliki podstrek upravi kluba i igračima da nastave sa dobrim radom i ostvare svoje ciljeve. Da povećaju broj članova, unaprede rad sa mlađim kategorijama koje bi u narednom periodu mogle biti okosnica prvog tima“, rekla je Sanja Petrović, predsednica Privremenog organa opštine Kovin.

U znak zahvalnosti ministru Udovičiću članovi mlađih selekcija u ime kluba uručili su poklone. Spartanci, trenera Marka Šaranovića, fudbal, a nešto starije kolege iz crno-belog tabora – uramljen dres Radničkog sa brojem 18.

(foto: FB – FK Radnički Kovin – zvanična stranica)

error: Content is protected !!