Milanovačka „mašina“ stiže u Kovin (subota, 17h)

Jedan od dva lidera, poslednjih sezona, nikad jače Prve B lige za odbojkaše – Metalac Takovo – sutra (subota, 9. februar) stiže u Kovin na megdan domaćem Bavaništu. Tim iz Gornjeg Milanovca u prethodnih 15 kola zabeležio je 14 trijumfa, a jedini put pognute glave napustio je parket u sali u Novoj Pazovi kada je od domaće Mladosti izgubio 3:2 u setovima.

Bavanište je u zoni ispadanja (ligu ove godine napušta čak pet timova) sa pobedom manje u odnosu na prvi tim iznad iste (Borac Paraćin). Koliko je liga ujednačena ove godine možda najbolje pokazuje podatak da je od četvrte Mladosti do devetog Bavaništa razlika svega tri pobede.

Tim iz naše opštine u prošlom kolu poražen je u Jagodini 3:1, a ponovo su dva seta momci trenera Gorana Rakočevića izgubili na razliku.

„Tabela dovoljno toga govori o našem sutrašnjem protivniku – odlična su ekipa. Oni i Dubočica se žestoko bore za prvo mesto. Nama ovaj susret ne može da oduzme mnogo toga, ali može da donese jako puno. U prvom delu smo pokazali da možemo da igramo protiv njih“ – kaže Goran Rakočević, trener Bavaništa.

Da podsetimo, prvo mesto dele Dubočica i Metalac sa po 14 pobeda. Treće je Užice sa 10, Mladost ima 9, dok su po osam pobeda ostvarili Banat i Klek Srbijašume. Po sedam trijumfa imaju Borac i Jagodina, Bavaniušte je na 6, a Srem Iton na 5…

error: Content is protected !!