Memorijalni turnir Borko Kanački – sutra (31. jul) u podne u Gaju

Memorijalni turnir Borko Kanački biće održan sutra, poslednjeg dana jula, na Stadionu Fudbalskog kluba Partizan iz Gaja, a pored ekipe domaćina, učestvovaće i kombinovani sastavi (uglavnom veterana), Jedinstva iz Dubovca, Omladinca iz Deliblata i Radničkog iz Kovina.

U polufinalima se sastaju Partizan i Omladinac, odnosno Radnički i Jedinstvo. Pobednici će se u finalu boriti za prvo, a poražene očekuje meč za treće mesto.

Borko Kanački je preminuo jula prošle godine, a In memoriam tekst Borko Kanački (1982-2020) – Odlazak golgetera, na sajtu Kovinac napisao je (22. jula 2020. godine) naš kolega Nikola Budisavljević koji, nažalost, takođe, više nije među nama.

„Lokalnu sportsku, ali i širu javnost, danas je potresla vest da je u 38-oj godini preminuo Borko Kanački, dugogodišnji kapiten Partizana iz Gaja.

Borko Kanački ostaće upamćen kao jedan od najboljih golgetera i najtalentovanijih igrača u istoriji gajačkih crno-belih, a zajedno s nekadašnjim klupskim drugom Bojanom Tajdićem držao je rekord po broju postignutih golova u Prvoj južnobanatskoj ligi u sezoni 2005/2006 (kao napadački tandem dali su preko 70 golova!)

Fudbalska publika pamtiće ga uvek po igri na ivici (dozvoljenog) incidenta, kao temperamentnog i spremnog da za svoje saigrače i ekipu potroši i poslednju kap znoja, poslednji atom snage.
Sa 19 godina zaigrao je u pančevačkom Dinamu i tadašnjoj Drugoj saveznoj ligi, a koju godinu kasnije branio je i boje kovinskog Radničkog u jednoj od najuspešnijih sezona u Srpskoj ligi. Te godine, bio je najbolji strelac kovinskog kluba.

U svojoj bogatoj kolekciji ima nekoliko pehara opštinskog kupa koje je s ponosom, kao kapiten, podigao u poslednjih nekoliko sezona aktivne igre.
Kuriozitet je i da je u jednoj utakmici protiv Banata iz Zrenjanina ocenjen desetkom od strane novinara Sportskog Žurnala!

Pred kraj karijere odigrao je po jednu sezonu u Borcu iz Vračev Gaja i Jedinstvu iz Dubovca.

Umro je nakon kraće i teške bolesti, nekoliko dana posle svog rođendana.

Borko Kanački je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, ćerku od pet, i sina od godinu dana“.

error: Content is protected !!