Memorijal „Đorđe Balan Baki“: Reprezentativac Račić otvorio turnir, dve pobede Stefa SD forda, poraz aktuelnog šampiona Tempa, Mini kop od 4:1 do 4:5

Utakmicom između Stefa SD forda i Azura juče (18. jun) je u letnjem dvorištu „Đura Jakšić“ škole počeo Drugi memorijalni turnir „Đorđe Balan – Baki“. Pomenuti susret ujedno je otvorio i borbu za bodove u grupi B, a ekipa Stefa SD odnela je ubedljivu pobedu rezultatom 6:1.

Golove za pobednički sastav postigli su: Veljko Jovanović (2), Filip Paunović (2), Nikola Bužigan (1) i Jovan Antić (1).

Jedini strelac za Azure, čiji sastav čine uglavnom fudbaleri BSK-a iz Bavaništa, bio je Veljko Marinkov.

Do šestog boda Stefa SD stigao je pobedom nad Veteranima Kolonije. Utakmica je završena rezultaom 7:2. Golove za trenutnog lidera Grupe B postigli su: Nikola Bužigan i Jovan Antić po 3, a Filip Paunović 1. Za veterane čete sa Ellanda, koja je povela 1:0 na ovoj utakmici, golove su postigli Tivadar Kovač i Aleksandar Obućina.

U najzanimljivijem susretu dana smederevski sastav Roštilj kod Čupe savladao je aktulenog šampiona Vidovdanske lige u Mramorku – Mini kop rezultatom 5:4, iako je na poluvremenu bio u rezultatskom zaostatku od tri gola (1:4). Strelci za Min kop bili su: Aleksandar Maoduš (2), Milan Ilić (1) i Dušan Roki Deliblaćanin (1). Za pobednika prve utakmice u Grupi A golove su postigli: Nemanja Lalić (2), Svetozar Redžić (2) i Marko Rajković (1).

Najubedljiviju pobedu prvog dana turnira ostvarila je ekuipa Ćera i drugari koja je rezultaom 10:2 savladala Dubovac u premijeri u Grupi C. Filip Pešterac sa četiri postignuta gola trenutno je igrač koji je postigao najviše pogodaka na jednoj utakmici (a uz  Bužigana i Antića vodeći je strelac turnira, s tim što su dvojica igrača SD forda odigrala utakmicu više). Jedan gol manje od saigrača iz ekipe postigao je Jovan Vukajlović, a golove su još postigli Ognjen Blagojević (2) i Marko Petković (1).

Dalibor Ilić i Stefan Dumitru bili su strelci za Dubovac, čije boje brane igrači velikog fudbala popularnog Palerma iz Tvrđave.

Aktuelni šampion, branilac titule sa Prvog memorijalnog turnira, Auto škola Tempo poražena je od Keramike Čičić rezultatom 2:1. Jedini gol za Tempo, koji ove sezone igra u potpuno promenjenom sastavu i za koga nastupaju većinom fudbalske mlade nade, postigao je Dušan Petrić, golman beogradskog Partizana, ponikao u kovinskom Radničkom, dok su za „keramičare“, koji su vodili 2:0, strelci bili: Sergej Mađarov, fudbaler Partizana iz Gaja i Mateja Čičić (defanzivac Proletera iz Mramorka).

Turnir je zvanično otvoren koji minut pre 21.30h, a prisutnima (gotovo da slobodnog mesta na tribinama nije bilo), ispred Organizacionog odbora turnira obratio se Željko Nikolić:

„U ime Organizacionog odbora Drugog memorijalnog turnira Đorđe Balan – Baki želim da vas pozdravim sve i poželim dobrodošlicu. Turnir je od ove godine i tradicionalni i nadam se da će trajati još dugo dok mi budemo u stanju da organizujemo sve na ovakvom nivou.

Ovaj turnir je počeo kao želja nas drugara pokojnog Bakija da ostane jedna uspomena na njega kao našeg druga i fudbalera. Prošle godine napravili smo turnir koji je po svim ocenama bio izuzetan, kako kvalitetom fudbala tako i posetom. Ove godine imamo dosta ekipa koje se profesionalno bave ovim sportom i ovaj turnir će biti sigurno jedan od pet najjačih u Srbiji. Nadamo se da će naredne godine prerasti u međunarodni. To nam je velika želja, da Kovin, kao fudbalski grad,  dobije jednu međunarodnu menisfestaciju koju zaslužuje.

Svim ekipama želim da poručim, to sam rekao i prošle godine, da uvek imaju na umu da je ovo memorijalni turnir. Razumem da svi igraju za pobedu, ali želimo da ovde, na prvom mestu, bude fer-pleja i da ovo svima nama ostane u jednom lepom sećanju, kao dobro druženje.

Zahvalio bih se Ustanovi za sport na ovim fenomenalnim uslovima koje imamo ovde i Opštini Kovin, kao i sponzorima koji su učestvovali i omogućili da sve ovo bude kako treba. Naravno i Organizacionom odboru turnira koji je ovo priredio.“

Publici se potom obratio reprezentativac Srbije, bivši fudbaler Crvene zvezde, sada španske Valensije  Uroš Račić:

„Drago mi je što sam večeras ovde sa vama,  svim učesnicima bih poželeo puno sreće, neka bude fer-plej igra i naravno, neka najbolji pobedi. Veliki pozdrav svima i nadam se da ćemo se radovati reprezentativnim pobedama u Kataru.“

Račić je potom srećnim dobitnicima iz publike (koji su imali listiće sa brojevima koje je on nasumično pročitao) poklonio dva dresa popularnih „slepih miševa“ sa Mestaje.

Turnir se nastavlja danas sledećim utakmicama:

19h: Mini kop – Vatrogasci

19.45h: Hemi market – Pekara Šalja 10

20.30h: Eldorado – Veterani Kolonija

21.15h: Hemi market – Min kop

22h:Eldorado – Azuri

22.45h:Ćera i drugari  – Tempo

error: Content is protected !!