Međunarodno finale Sportskih igara mladih: Bavanište izgubilo od Marsonije i zauzelo drugo mesto

Mladi odbojkaši Bavaništa (generacija 2006) ovogodišnje Sportske igre mladih završili su kao drugi. U velikom finalu i utakmici koja je rešavala pitanje pobednika manifestacije ekipa iz naše opštine poražena je od hrvatskog predstavnika Marsonije 2:0.

Tim iz Slavonskog Broda dobio je prvi set, posle velike borbe, na razliku, rezultatom 25:23, dok je u drugom bilo 25:18.

Da podsetimo, oba rivala savladala su predstavnika Bosne i Hercegovine – Kakanj. Inače, igralo se po jednokružnom liga sistemu, pa konačna tabela izgleda ovako: 1. Marsonija 2-0, 2. Bavanište 1-1 i 3. Kakanj 0-2.

Sastav Bavaništa koji je nastupao u Splitu i, verovatno, obezbedio mesto u klupskoj istoriji izgleda ovako: Vuksan Rakočević (kapiten), Mihajlo Bačvanski, Miloš Simičić, Nikola Jovanov, Mihailo Stanisavljević, Nemanja Ćurčić, Relja Stanković, Petar Zafirović, Andrija Nikolić, Marko Kovačević, Danilo Ratković i Strahinja Tanev. Trener: Goran Rakočević.

„Organizatori svim učesnicima dodeljuju zlatne medalje kao nagradu za izvanredan rezultat koji su postigli, što je baš lep gest“, rekao je trener plavo-belih Goran Rakočević neposredno posle finala, tako da u ovom slučaju neće biti fraza kada se kaže da srebro sija kao zlato.

Da podsetimo Bavanište je do Splita stiglo bez poraza (što je bio i jedini mogući način jer se igralo bez prava na kiks, po kup sistemu na ispadanje) pobedama najpre na turniru regiona (Beograd-Vojvodina), na kojem su pobedili: Partizan Beograd, As Beograd, Zrenjanin (ujedinjen sa Klekom) i konačno Volej Novi Sad, a onda i završnom turniru naše države čiji je domaćin bio Zlatibor (gde su savladali Požarevac i Niš).

error: Content is protected !!