Međunarodni rukometni turnir od četvrtka u Kovinu, Radnički na Želju iz Niša (13h), PSŽ protiv Beograda (14.20h)

Rukometaši kovinskog Radničkog utakmicom protiv niškog Železničara u četvrtak 22. avgusta od 13 sati, u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“ u našem gradu startuju na sedmom „Trofeju Smedereva“ jednom od najvećih turnira u Evropi za mlađe kategorije. Kao i prošle godine Kovin će biti domaćin jednog broja utakmica (igra se na 9 terena u Smederevu i u našoj Hali).

„U četvrtak počinje velika i lepa rukometna manifestacija – Trofej Smedereva 2019. U pitanju je međunarodni turnir koji organizuju naši veliki rukometni prijatelji iz Smedereva, a pored Smedereva igra se i u našem gradu. Utakmice počinju u 9 časova, a na otvaranju kovinskoj Hali sportova igraju dečaci Bosne i pančevačkog Dinama u konkurenciji 2004. godišta.

Što se tiče ekipe Radničkog, mi se takmičimo u najstarijem uzrastu, to je 2002. godište, i u našoj grupi su niški Železničar, rumunski LPS Banatul i Mladenovac. Prvu utakmicu na turniru igramo u četvrtak od 13 časova protiv ekipe Železničara, u kovinskoj Hali sportova.

Rezultatski pritisak ne postoji, ekipa nam nije naviknuta na utakmice ovako visokog nivoa, ali trenirali smo kvalitetno i želimo da se nadmećemo. Želimo da predstavimo Kovin i Srbiju na najbolji mogući način, i da se naši dečaci upoznaju i druže sa dečacima i devojčicama iz drugih domaćih i stranih klubova. Iz tog razloga, po završetku utakmica vodimo ekipu u Smederevo na žurku dobrodošlice.

Na kraju bih iskoristio priliku da u ime kluba pozovem sve sportske radnike, sportiste i ljubitelje sporta da posete našu Halu sportova, i da uživaju u igri koju će prikazati talentovani dečaci i devojčice iz više od stotinu ekipa. Dođite u halu, gledajte rukomet, i navijajte za Radnički!“, kaže Marko Marković, predsednik rukometnog kluba Radnički.

Rukometni program u Kovinu startuje u 9 sati, a trebalo bi da bude završen u 19.00. Na svakih 40 minuta, počinje nova utakmica, a poslastica prvog dana, bar na papiru, uz naravno duel našeg tima i niškog Želje je sudar francuskog PSG-a i selekcije Beograda, među dečacima rođenim 2005. godine od 14.20h.

Turnir se igra i u konkurenciji devojčica, a prve na parket u Kovinu će od 9.40 rukometašice rumunske Huenodare koje za protivnika imaju Vrhniku iz Slovenije.

 

error: Content is protected !!