Meč sezone pred Dobrovoljcima, odluka u Hali „Park“ u Staroj Pazovi (nedelja, 20h)

Tri kola pre kraja prvenstva Druge srpske lige sever (grupa – jug) situacija u vrhu tabele je i dalje poprilično „zapetljana“. Ono što je izvesno jeste da su tri kandidata u igri za plasman u viši rang, kao i da će „knjiga – minimum – spasti na dva slova“ nakon sutrašnjeg (nedelja, 31. mart, 20h) duela u hali „Park“ u Staroj Pazovi između istoimenog domaćina i našeg Radničkog.

Stara Pazova ima 15 pobeda i 2 poraza, dok su popularni Dobrovoljci  na 14-3. Radnički je u prvom meču u Kovinu slavio pobedu 70:62 i, eventualnim, sutrašnjim trijumfom bio bi bolje pozicioniran na tabeli u odnosu na Staru Pazovu (ako nakon 22. kola ekipe budu imale indentičan broj pobeda i poraza). U slučaju pobede domaćeg sastava, crno-beli bi bili u zaostatku (nedostižne) dve pobede.

U igri za viši rang je i Jadran iz Golubinaca koji je, takođe, na 14-3 i za nastavak sna o Prvoj srpskoj ligi potreban mu je, najpre, trijumf nad Dinamom sutra na, izuzetno teškom, gostovanju u Pančevu, a potom i u gostima u poslednjem kolu u Staroj Pazovi.

Kalkulacija ima dosta, a situacija bi trebalo da se iskristališe (odnosno da se bar broj kombinacija smanji) nakon sutrašnjih utakmica.

„Ispostavilo se da, gotovo, naša cela sezona staje u sutrašnjih 40 minuta u Staroj Pazovi. Utakmica koja se čekala mesecima… Ekipa koja dobije sutra, 99% i ulazi u viši rang. Stvari bi mogao da zakomplikuje dodatno Jadran ako sutra pobedi Dinamo u Pančevu. Ne mogu da kažem da smo se nešto posebno spremali za sutrašnju utakmicu, ali idemo da se borimo, pružimo maksimum i pobedimo. Imamo kvalitet,  ali je i ekipa Stare Pazove dobra što je pokazala u prvoj utakmici koja se igrala u Kovinu“ – kaže kapiten crno-belih Nenad Zafirović.

delegat i sudijski par: Šćopić V. (NS) Rodić A. (NS) Brankov P. (NS) –

error: Content is protected !!