Marina Marković posle Nemačke seli se u Španiju, novi klub – Estepona

Marina Marković, košarkašica i naša sugrađanka, karijeru nastavlja u španskoj Esteponi (klubu iz Druge lige).

„Prelazak u novi klub za mene je ujedno i novi početak s namerom da se vratim na put na kojem sam bila. Propustila sam celu prošlu sezonu što zbog povrede – što zbog korone, tako da mi je cilj  da nađem pravi ritam i ponovo uživam u košarci. 

Jedino što očekujem od sezone je da klub i ja pružimo maksimum, igramo dopadljivo i da navijači uživaju u našoj igri, a razultati će doći sa našim radom, trudom i upornošću.

Inače, Estepona je jako lepo mesto na Sredozemnom moru. Klub je veoma profesionalan i mislim da je svetla budućnost pred njim, a ja svakako želim da imam udela u toj svetloj budućnosti i da im svojim znanjem i iskustvom pomognem koliko mogu„, kaže Marina Marković za naš sajt.

Da podsetimo prethodni klub Markovićeve (od 2016. godine) bio je Keltern sa kojim je osvojila titulu šampiona države i nacionalni kup, a bila je i prvi stranac kapiten ovog nemačkog kluba u istoriji.

Na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2014. godine, bila je deo nacionalnog tima.

Tokom karijere igrala je za Hemofarm, Kovin, Radivoj Korać, Mladi krajišnik, Šumadiju, Lion, Gerniku, Tašeres (Argentina) i Añares rioju.

error: Content is protected !!