Mali Zmaj, a veliki rezultati – Žetva medalja u Kupu

 

 

U nedelju 22.oktobra članovi Kuba borilačkih veština Mali zmaj iz Kovina nastupili su na Kupu Vojvodine i Srbije u Kaću i, sa svega tri takmičara, u nekoliko disciplina, uspeli da osvoje 10 medalja – šest zlatnih, tri srebrne i jednu srebrnu.
U Kupu Vojvodine postignuti su sledeći rezultati:

Uroš Milošević je osvojio zlato u nadama do 60kg i zlato u kadetima do 60kg, Marko Kovačević – zlato u kadetima do 73kg i zlato u juniorima do 69kg, dok je Danijela Karabašević osvojila srebro u kategoriji seniorke do 62kg.

U Kupu Srbije postugnuti su sledeći rezultati:
Milošević je osvojio novo zlato u kadetima do 60kg  i bronzu u nadama do 60kg,  Kovačević  ponovio zlato u konkurenciji kadeta do 73kg i srebro u juniorima do 69kg, a Karabašević je osvojila srebro u seniorkama do 62kg.

Svo troje takmičara takmičilo se i u đijuđici disciplin .Uroš i Marko su se takmičili i u starosnoj kategoriji iznad svoje u kojima su imali protivnike starije od sebe i pokazali se u najboljem svetlu. Uspeh je veći kad se u obzir uzme podatak  da je na turniru učestvovalo 15 klubova sa više od 150 takmičara.

U klubu, pored samih takmičara, posebno zahvaljuju roditeljima koji su ukazali poverenje upravi kluba, DDOR-u Kovin,Domu zdravlja, stručnoj službi Sportskog saveza kao i trenerima Dušanu Obradoviću,Saši Dovatovu,Ivanu Grboviću i Draganu Simiću. Posebne zahvalnice idu na adresu: auto kući Gulan, salonu nameštaja Novi Dom, Elektroknjazu, keramici Čičić i drugima koji su nam pomogli put i pripreme za ovo takmičenje.

 

error: Content is protected !!