„Mali za velike“ Dan I: Trijumf „Đurine“ škole među prvim i drugim razredima, „Zmajevci“ najbolji u konkurenciji trećih i četvrtih

Fudbaleri Osnovne škole „Đura Jakšić“ najbolji su u konkurenicji prvih i drugih razreda, dok je među trećim i četvrtim pobednički pehar pripao učenicima Osnovne škole „Jovan Jovanović – Zmaj“,  epilog je premijerne večeri tradicionalnog trinaestog turnira „Mali za velike“ u organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin.

Turnir koji se igra od 2006. godine otvoren je utakmicama nižih razreda, koji su bili podeljeni u dve starosne kategorije – prvi i drugi, odnosno treći i četvrti. U obe kategorije bile su prijavljene samo kovinske škole, a igralo po jednokružnom liga sistemu, da bi potom prve dve ekipe u finalu rešavale pitanje pobednika.

Među prvim i drugim razredima to je bila Osnovna škola „Đura Jakšić“ koja je u finalu savladala vršnjake iz škole „Desanka Maksimović“ 4:1 i tako im se revanširala za porazu u grupi od 2:1. Golove u finalu za pobednički tim postigli su Mihajlo Nikolić (2), Luka Bogdanović i  Teodor Milošević, dok je jedini gol za najmlađu osnovnu školu u našem gradu dao Velibor Pavić .

Selekcija „Đura Jakšić“ škole nastupala je u sastavu: Uroš Jovanović, Nenad Ćurčić, Luka Đoković, Lazar Ivković, Teodor Forai, Milošević Teodor, Aleksa Kraju, Mateja Mihajlov, Luka Bogdanović , Mihajlo Nikolić i Bogoslav Aresnov. Trener: Marko Šaranović.

„Zmajeva“ škola zauzela je treće mesto, nakon dva poraza u grupi. Od „Đurine“ 3:0 i „Desankine“ škole 3:2.

Velibor Pavić (iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“) najbolji je strelac, Nikolić Mihajlo („Đura Jakšić“) najbolji igrač, dok je Lazar Čalić („Desanka Maksimović“) najbolji golman.

U kategoriji trećih i četvrtih u gradskom „El klasiku“ pobedu je slavila „Zmajeva“ škola nad „Đurinom“ 3:1. Dvostruki strelac za pobednike bio je Zavolovšek, jednom se u strelce upisao Milutinov, dok je jedini gol za „Đurinu“ školu postigao Filep.

Sastav Zmajeve (prva slika u tekstu) škole izgledao je ovako: Andrej Zavolovšek, Aleksandar Jovanović, Marko Kumbrić, Đorđe Milutinov, Aleksa Marković, Petar Vučić, Andrija Mandić, Milan Nedeljković, Teodosije Laković, Mateja Kumbrić i Miloš Stanković. Trenerski tandem: Dušan Marković – Miloš Zavolovšek, kao svojevremeno  Tommy Söderberg i Lars Lagerbäck na klupi Švedske fudbalske reprezentacije u periodu od 2000. do 2004. godine.

Treće mesto pripalo je školi „Desanka Maksimović“ koja je izgubila od „Đurine“ 3:0, a remizirala sa „Zmajevom“ 0:0. „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Đura Jakšić odigrali su u grupi 1:1.

Najbolji strelac u ovom uzrastu bio je Filip Filep (3 gola), najbolji igrač Aleksa Radoman („Đura Jakšić), a najbolji golman Petar Vučić („Jovan Jovanović Zmaj“).

Turnir se nastavlja sutra (18h) utakmicama u kategoriji petih i šestih razreda. Ukoliko bude kiše kao danas, igraće se ponovo u hali. Prijavljene su četiri ekipe, a uz tri kovinske škole učestvovaće i „Đura Filipović“ iz Pločice.

error: Content is protected !!