Magija Bužigana srušila Medžik, Zlatna Boginja Caffe Play-u

Mramoračka Zlatna boginja u rukama Miloša Kneževića, kapitena ekipe Caffe Play, desetak minuta nakon što je časovnik počeo da „kruni“ poslednji sat šesnaestog julskog dana epilog je pete Vidovdanske lige koja je sinoć završena u Sportskom centru. Pred krcatom „VIP ložom“ podno šanka i bez slobodnog mesta na tribini i duž kompletnog prostora uz desnu aut-liniju, Caffe Play je u finalu savladao Night club Magic rezultatom 3:1 i osvojio prvu novčanu nagradu od 130 hiljda dinara.

Finalni susret u kojem su se, mišljenje je gotovo svih, zasluženo našle dve najbolje ekipe turnira oprezno je otvoren sa obe strane uz standardno „opipavanje pulsa“ protivnika uobičajeno za utakmice ove težine. Mnogo tempa i malo gol šansi obeležili su prvu polovinu prvog poluvremena. Caffe Play je imao više loptu u svom posedu, ali je broj prilika koje su mogle da promene rezultat bio jednak, po jedna na obe strane. Play preko Filipovića, a Magic nakon šuta Savkova međutim oba golmana: najpre Breti, a potom i Knežević bili su na visini zadatka.

Finale je, ispostavilo se, kada je u pitanju konačan ishod, počelo da se „lomi“ u drugih deset minuta prvog dela. Najava toga bile su tri šanse Play-a, odnosno pogođena stativa Filipovića i dve fenomenalne intervencije Bretija, koji je bio najzaslužniji što je na semaforu i dalje „stojalo“ početnih 0:0 – prva u kojoj je sa metar ušao u šut Bužiganu koji se nakon korne sa desne strane ubacio u prazan prostor šesterca, a druga nakon što je, u padu, rukometnom lepezom zaustavio udarac Adamovića iskosa sa leve strane.

Svega nekoliko sekundi kasnije usledio je možda i najlepši momenat petog izdanja Vidovdanske lige. Loptu je iz auta u teren vratio Prvulović, a na nju je u punom trku  natrčao Bužigan  „pokupio“ je „punom“ i „raketom“ „zaglavio“ u levo rašlje (takvom silinom da je putanja fudbala, verovatno, teško vidljiva i na usporenom snimku).

Nepun minut kasnije Play je duplirao vođstvo. Šav odbrane Magic-a po desnoj strani „rasparao“ je Prvulović pasom za Bužigana koji izlazi pred Bretija i šalje loptu u mrežu za 2:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Kada je u uvodnim minutima drugog poluvremena Boško Adamović pogodio za 3:0 postalo je gotovo izvesno ko će osvojiti turnir. Igrač Playa je vešto sebi iskreirao poziciju za šut sa nekih desetak metara, a fudbal koji je plasirao unutrašnjom, hirurški precizno, ušuškao se u malu mrežu uz desnu stativu protivničkog gola. Play je nakon toga iskusno, i očekivano, „umrtvio“ igru, a šest minuta pre kraja Magic se odlučio da sa pet igrača u polju proba da „zakuva“ rezultat. Mađutim, sve što su „plavi“ uspeli za to vreme je da smanje na 3:1, efektno preko Savkova (sa leve strane pogodio gornji kontra ugao).

Ovo je ujedno bio i konačan rezultat, istovetan, kao i kada su se ovi rivali sreli u grupnoj fazi takmičenja, samo što je tada pobedio Magic (pa je fraza „teško je istog rivala dva puta pobediti na jednom turniru“ iznova dobila potvrdu u praksi, baš kao i na Memorijalu „Đorđe Balan – Baki“ kada je Hungry bull izgubio od Podunavlja u grupi, a pobedio ga u finalu).

Za pobednički sastav nastupali su: Miloš Knežević, Vladan Prvulović, Slobodan Jevtić, Adrijano Knežević, Bojan Filipović, Boško Adamović, Nikola Bužigan, Stefan Pavlović, Veljko Jovanović i Nikola Milosavljević.

Night club Magic: Dalibor Breti, Vladimir Advigov, Ognjen Blagojević, Marko Petković, Aleksandar Janković, Nikola Stanković, Nemanja Ilić, Filip Antić, Filip Pešterac, i Dejan Savkov.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nikola Bužigan iz Caffe Playa (nagradu mu je uručio Milomir Savić)

Najbolji golman je Dalibor Breti iz Night cluba Magic (nagradu mu je uručio  Radojko Jovanović).

Najbolji strelac je Aleksandar Ranković (DVD Mramorak) – nagradu mu je uručio Viorel Mikša, legendarni centarfor „narandžastih“ iz Zlatarske BB.

Pobednilčki pehar i nagrada od 130 hiljada dinara pripala je Caffe Playu (Miloš Knežević i Vaso Jekić, predsednik FK Proleter Mramorak)

Drugo mesto Night club Magic (nagradu uručio Goran Vujović, bivši golman Proletera)

Treće mesto osvojila je Keramika Čičić, koja je u utakmici odluke savladala DVD 7:3 – golovima – Brankovića, Dobrosavljevića, Azuca, Mađarova, Vujasinovića (2) i Čičića. Golove za DVD postigli su:  Ranković i Miuca (2). Nagradu Mateji Čičiću uručio Safet Hadžalić. 

Pobednik u šutiranju penala na male golove je Seldi Dišani kojem je pripala tradicionalna nagrada – bicikl, koji daruje Fanatic Sport Bike Shop Miroslava Bukvića.

Glavni „krivci“ što je i peto izdanje Vidovdanske lige proteklo besprekorno kako na terenu tako i van njega – Organizacioni odbor.

 

error: Content is protected !!