Lider stanuje na Ellandu

Fudbaleri Kolonije od nedelje su novi lideri popularnog Betona (lige čije puno ime zvuči kao dnevnik rute lokalnog autoprevoznika: OL Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo). Četa sa Ellanda savladala je u trećem kolu prvenstva Pobedu u Samošu 2:1 i tako sa prvog mesta pomerila Vojvodinu iz Crepaje koja je klecnula u dubovačkoj Tvrđavi na damu.

Golove za kovinski sastav postigli su Milan Birtašević u 36. minutu i Aleksandar Ranković u 40. Jedini gol za domaće delo je Dalibora Jankova nešto nakon što je štoperica označila da je protekao sat loptanja.

Već pomenuti susret u Dubovcu završen je istim rezultatom u korist Jedinstva, a oba gola za domaće postigao je Aleksandar Nenadov (16. i 41. minut).

I Borac iz Pločice došao je do bodova u ovom kolu takođe rezultatom 2:1. Pločičani su savladali Omladinac iz Opova, a golove za domeće postigli su Danijel Nađ (23.) i Đorđe Milivojev (78.). Dva minuta kasnije Nikola Tomić postavio je konačnih 2:1.

Kolonija ima 9 bodova, dva više uz utakmicu manje od Vojvodine (4 utakmice). Treće Jedinstvo ima 7 bodova, koliko i Vojvodina i utakmicu manje od tima iz Crepaje. Borac iz Pločice iz 3 kola ima 4 boda, Slavia i Omladinac imaju po 3, a poslednja Pobeda Samoš 1.

Pobeda je, da podsetimo, prošle sezone bila potpuno u raskoraku sa imenom – upisala je svih 16 poraza u prvenstvu. Poslednji trijumf ostvarila je u pretprošlom prvenstvu u Segundi, kada je kolo pre kraja savladala Omladinac iz Opova 1:0 (5. juna 2022.).

U sledećem kolu Kolonija na Ellandu čeka Borac iz Pločice, Jedinstvo gostuje u Opovu, a pobeda u Kovačici Slavii.

Svi timovi naše opštine koji su pobedili u ovom kolu učinili su to rezultatom 2:1. Proleter – Stari Tamiš, Partizan Gaj – Tempo, Kolonija Pobedu, Jedinstvo Vojvodinu i Borac Omladinac iz Opova.

(foto-arhiva)

error: Content is protected !!