Lider maksimalan u Kovinu, Bavanište – Topola 0:3

Odbojkaši Bavaništa poraženi su večeras u Kovinu od Karađorđa iz Topole maksimalnim rezultatom (3:0) na premijernoj utakmici 14. kola Prve B lige.

Jedan od lidera na tabeli koji i ovu sezonu želi poput prošle (kada je bio šampion Druge lige centar) da završi promocijom predstavio se utisak je kao najkvalitetnija i najkompaktnija ekipa koja je u ovom prvenstvu gostovala u Kovinu, predvođena iskusnim tehničarem Milanom Harijem Ilićem i korektorom i prezimenjakom mu Uglješom. Iako ima 43 godine Hari Ilić je pokazao u nekoliko navrata (pre svega na servisu) da je i dalje majstor ove igre. Da podsetimo da je on igrač sa decenijskim stažom u Super ligi i da je nastupao za kragujevački Radnički i u pohodu na dve titule nacionalnog šampiona i jednu Kupa. Uglješa Ilić, 201cm, važi za jednog od najboljih napadača u državi igrao je za Crvenu zvezdu, Mladi Radnik, Radnički iz Kragujevca, u Rumuniji, Slovačkoj i Švajcarskoj.

Popularni „Voždovi“ lako su dobili prva dva seta, a prednost su stvarali najiše zahvaljujući serijama poena ostvarenih na dobar servis, koji je gotov tokom čitavog meča mučio prijem ekipe iz naše opštine. Bavanište je u prvom setu osvojilo deset, a u drugom četrnaest poena.

Treći set doneo je najneizvesniju odbojku, a Bavanište je i pored tri sudijske odluke (2 puta aut i jednom dupla lopta) koje su mogle da budu i drugačije posle zbirno 22. poena imalo egal – 11:11. Nakon toga gosti su serijom od 4:1 otišli na plus tri (15:12) i do kraja seta zadržali prednost.

Minute na ovom susretu dobili su i najmlaći u timu trenera Gorana RakočevićaSavin (Dušan) i Šipetić i iskoristili ih na najbolji mogući način što je publika u nekoliko navrata pozdravila aplauzima.

Bavanište je ostalo na tri pobede i iznad zone baraža, a u sledećem kolu početkom marta (sledi pauza zbog Finala kupa) gostuje u Leskovcu Dubočici još jednom timu koji se bori za vrh tabele. Nakon toga slede dva susreta protiv direktnih rivala u borbi za opstanak i koji će odrediti sudbinu najboljeg seniorskog sastava naše opštine za 2019. godinu u ovoj sezoni – Futog i Užice. Bavanište je domaćin u oba susreta.

error: Content is protected !!