„Lični razlozi“ (part two) – Sanja Petrović (opet) podnela ostavku

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović juče je na pisarnici Opštinske uprave podnela ostavku na tu funkciju po drugi put u poslednjih par meseci. U obrazloženju ostavke, saznajemo, da je podneta „iz ličnih“ razloga.
Oni, najverovatnije, pravi leže u računici da bi ovaj potez trebalo da inicira lokalne izbore i u Kovinu. Jer, sada je gotovo izvesno da će republički, pokrajinski i lokalni izbri biti raspisani u drugoj polovini aprila.
Naša opština je, sa još nekoliko njih u Srbiji, zbog čestih političkih turbulencija u protekle dve decenije, ostala van redovnog izbornog kalendara. Sad će, izvsno je, biti vraćena u izborni „red vožnje.“
Podsetimo, Sanja Petrović je ostavku i krajem novembra, ali ju je povukla dan pre no što Skupština opštine trebalo da je konstatuje.
I, kao što smo tada najavili (a potvrdili su nam i neki koalicioni partneri naprednjaka) ostavku „gledamo“ i u repriznom terminu.
Kod onog prvog, pisali smo, očito je bilo preuranjeno i trajalo bi duže od zakonskog maksimuma trajanja privremenog organa koji će biti izabran i rukovoditi opštinom do izbora.
Kad se, naravno, (n)ova ostavka verifikuje.
A koliko ima zaista „ličnog“ u ostavci, a koliko direktive „odozgo“ – procenite sami.

Čitajte još na Kovinac.com