Letnja liga: „Družina“ Radnički – Družina Kozlovac 80:44

Košarkaši Radničkog ubedljivo su savladali Družinu Kozlovac 80:44 u petom kolu Letnje lige – Grupe Banat (jug).

Utakmica je, ispostavilo se, rešena u trećoj četvrtini tokom koje je Radnički, serijom 24:0, minus tri (29:32), pretvorio u vođstvo čija je razlika probila kotu 20 – 53:32, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Crno-beli sastav tokom pomenute „ofanzive“ košgeterski su predvodili Jakov Papić koji je ubacio 8 poena, brat mu Teodor sa 6, zatim Laković sa 5, te Mlinar sa 3 i Vukić – 2.

radnicki2

Tokom prve četvrtine koja je završena rezultatom 18:13, tim trenera Cvetkovića živeo je od šuta za 3 poena – s obzirom da je pet puta pogađao van linije 6.75 (Papić J. – 3 – Mlinar i Laković po jednom), a svega jedna recka našla se u rubrici „ubačene dvojke“.

U drugoj deonici gledali smo „košarkaški katanaćo“ – domaći tim postigao je svega 11 poena, a dvojici Papića (jedinim strelcima – 7 poena zbirno) tek se na dva minuta pre isteka ovog perioda igre pridružio još jedan iograč koji je loptu uspeo da provuče kroz ubruč (a u dno mreže) – Laković – (4 poena). Gosti su bili nešto efikasniji – za dva poena – pa se na „veliki odmor“ otišlo uz rezultat 29:26.

radnicki3

Treća četvrtina donela je već opisani rasplet susreta.

Radnički je nastupio u sastavu: Lakićević, Pantović, Mitić, Mlinar, Papić T, Laković, Papić J., Paunović, Vukić, Marković, Bibić.

Radnički ima dve pobede (današnja nad ekipom iz Crepaje i u drugom kolu protiv Opova) i dva poraza (od Virtusa i Borca iz Starčeva), nastupa van konkurencije u podmlađenom sastavu, a narednog vikenda u Kovinu dočekuje pančevački Virtus.

error: Content is protected !!