Kuvanje žabe na Čardaku – Umesto migranata, u peščari karantin

Zašto migranti? Zašto se ovde ne stacioniraju naši ljudi, kojima je potrebna izolacija zbog virusa Covid-19? Opština Kovin svakako nema smeštajne kapacitete za zaražene koronom, kapacitete koje od nje traži Ministarstvo zdravlja! Pa gde je bolje za one čija je pluća napao virus, nego u vazdušnoj banji kakva je Deliblatska peščara? A to što građane niko ništa nije pitao, niti obavestio, druga je priča, komentarišu okupljeni građani u Deliblatu.
Ovo je citat „slučajnog“ prolaznika (protestanta) u izboru pančevačkog (proežimskog) portala e-pancevo (koji nam je upao u oči), na dvodnevnom okupljanju Deliblaćana protiv najavljenog pretvaranja Čardaka u centar za azilante, kojim smo zaključili prepodnevni raport.
Još se se „mastilo“ na našem portalu nije ni osušilo, a desilo se ono što smo i prejudicirali u današnjoj vesti (zahvaljujući dobro obaveštenom izvoru) –  na zvaničnom sajtu opštine Kovin osvanula je nova „naredba“ kojom Pokrajinski štab za vanredne situacije ukida prvobitnu naredbu, a ŠRC Čardak pretvara u karntin za obolele od korona virusa.

Tako je, konačno, svršena višednevna političko-emigrantska igranka „kuvanja žabe“ (iliti onog – od dva zla manje), u kojoj su pobedili gotovo svi   – naivni građani opštine, lokalna (navodno, neobaveštena) politička vrhuška i drugi.
Poraženu su samo oni, koji nit su luk jeli, niti mirisali – migranti s Bliskog istoka (koje, očito, niko ne želi u svom komšiluku).
Obolelima od covida 19 želimo brz oporavak.

error: Content is protected !!