Krizni štab: Onlajn nastava za đake srednjih škola i više razrede osnovnih, vrtići se ne zatvaraju

Epidemiolog Branislav Tidorović izjavio je nakon sednice Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa da je doneta odluka da školski raspust bude od 21. decembra do 18. januara. Kad je reč o osnovnim školama, Tiodorović je rekao da je odlučeno da od prvog do četvrtog razreda nastave da rade po postojećem sistemu, a od petog do osmog razreda predloženo je da se pređe na onlajn nastavu. Onlajn sistem predložen je za sve srednje škole, naveo je Tiodorović i dodao da se vrtići neće zatvarati, prenosi portal N1.

– Što se tiče osnovnih škola, nastavljaju da rade po postojećem sistemu, a vrtići se neće zatvarati, nema za to potrebe niti opravdanja. Od petog do osmog razreda idu na onlajn sistem i taj sistem će trajati sve do početka raspusta. Ta odluka važi i za sve srednje škole.

Doneli smo odluku da zimski školski raspust počne 21. decembra ove godine, a završi se 20. januara naredne godine – rekao je  Branislav  Tiodorović u izjavi za Kurir.

Nastava po ovom modelu trebalo bi da startuje od ponedeljka – 30. novembra.

Inače, u poslednjih 24 sata u Srbiji na kovid je testirano 22.231, a njih 7.579 bilo je pozitivno, nažalost 41 osoba je preminula.

Na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalaze se 223  pacijenta.

(foto: printscreen)

error: Content is protected !!