Kreću i Dobrovoljci, prvo pa derbi – stiže Dinamo (nedelja, 18h)

Utakmicom protiv pančevačkog Dinama, šestog dana oktobra od 18 sati, košarkaši Radničkog kreću u bitku za bodove u novoj sezoni (lige čiji bi naziv čini se zbunio kompas) Druge srpske lige sever – grupa Jug – A.

„Mislim da smo kao tim svesni kakva nas utakmica očekuje i sa kakvom energijom je moramo odigrati.Verujem u pobedu, jer imamo kvalitet za takav ishod. Pozivam publiku da dođe u nedelju u 18h u Halu sportova da nas podrži. Nadam se da ćemo im se odužiti pobedom“, kaže Vladimir Cvetković, trener košarkaša Radničkog.

U sastavu koji je igrao za popularne Dobrovoljce u prošloj sezoni u ovoj nema kapitena Zafirovića, koji je posle 18 sezona u klubu otišao u „igračku penziju“, dok je Boris Mujković pristupio Virtusu. Nova lica su Luka Anušić – centar i Dimitrije Kneselac – bek.

Novina u odnosu na prethodnu sezonu je i sistem takmičenja. Ekipe su podeljene u dve grupe. U ovoj u kojoj je Radnički šest je timova, ali je žreb rađen kao da ih je osam, tako da će svaki tim biti slobodan u dva kola u polusezoni. Uz dva sutrašnja rivala tu su još i Virtus i Kris Kros (oba Pančevo), KK BNS Banatsko Novo Selo i Jedinstvo iz Kačareva. Nakon dvokružnog liga sistema četiri najbolja tima ukrstiće sa isto tako plasiranim timovima iz B grupe.

Prošle sezone oba tima slavila su pobede u utakmicama u kojima su bili domaćini.

error: Content is protected !!