Kovinski bokseri u dresu kraljevačkog tima grabe ka vrhu

Danilo Gulan, Danilo Petrović i Vukota Šalipur mladi i talentovani bokseri Akademije Vitez predvođeni trenerom Danijelom Kokorom pružaju veoma dobre partije u dresu Čingelića iz Kraljeva sa kojim je klub iz naše opštine odnedavno otpočeo saradnju.

„Naša, zajednička, priča otpočela je nešto pre odlaska na kamp mladih nada Bokserskog saveza Srbije u avgustu, a nakon toga su usledili i prvi mečevi“, kaže za naš sajt trener Vitezova Danijel Kokora.

U dosadašnjem periodu najbolje partije pružio je Danilo Gulan, koji je debitovao u Nemačkoj pobedom nad protivnikom iz Turske prekidom u drugoj rundi. Naredni meč koji je Gulan trebalo da boksuje, da podsetimo, odložen je zbog početka pandemije virusa korona. Nakon toga perspektivni bokser je upisao još tri pobede – jednu na kolu Regionalne lige Šumadije i Pomoravlja, odnosno još dve na mečevima Regionalne lige Beograda.

Zapažene partije pružio je i Vukota Šalipur.  Debitovao je pobedom na nastupu u okviru Regionalne lige Šumadije i Pomoravlja, a na tradicionalnom turniru Smederevska jesen zaustavljen je na korak od trona – u finalu.

Danilo Petrović, nažalost, nije upisao trijumf u borbi u okviru Regionalne lige Beograda, ali je pružio, kako kaže trener Kokora, žestok otpor u uzbiudljivom meču protiv starijeg i iskusnijeg rivala i tako pokazao da njegovo vreme tek dolazi.

„Imamo jasno definisane ciljeve i naporno radimo na njihovoj realizaciji. Uz smernice našeg mentora, trenera juniorske reprezentacije Zorana Čingeliića i ogromne pomoći mog brata i menadžera Bratislava Tasića grabimo ka vrhu”, jasno poručuje trener BK Čingelić i Akademije Vitez – Danijel Kokora.

(foto – privatna arhiva Danijel Kokora)

error: Content is protected !!