Kovinske demokrate istupaju iz svih opštinskih organa – U najavi i zvanična odluka o bojkotu izbora

Posle februarskog napuštanja lokalnog parlamenta, ovdašnje demokrate otišle su korak dalje.
Ubuduće neće uopšte učestvovati u radu lokalne vlasti.
Naime, na sednici  Opštinskog odbora ove stranke održanoj početkom septembra donešena je odluka da i ostali članovi stranke, angažovani u raznim komisijama, savetima i drugim organima SO Kovin (plaćenim i neplaćenim), ne prisustvuju više sednicama tih tela.
Vest je, najpre, osvanula na fejsbuk profilu jedine (aktivne) opozicione stranke u Kovinu.
U njenom nastavku kaže se da je predsednik kovinskih demokrata Srđan Vukša dobio ovlašćenje stranačkih saboraca da na predstojećoj sednici Glavnog odbora DS-a, koja će biti održana 14. septembra u Beogradu, „glasa za bojkot svih izbora dok se izborni uslovi u našoj zemlji ne vrate u normalu.“
„Gotovo je izvesno da će na Glavnom odboru biti donešena odluka o bojkotu, pa u skladu s tim i donosimo ovakvu odluku – nema nas do daljnjeg ni u jednom telu i delu opštinske
vlasti“, kaže za naš portal Vukša.
Podseća da su odluku o bojkotu (prolećnih izbora) već ranije doneli SSP, Dveri i Narodna stranka.
Skupština opštine Kovin tako od februara posluje bez četvoro odbornika demokrata i dvoje iz Dveri (zajedno su činili odborničku grupu Savez za Kovin i bili praktično jedina opozicija).
U SO Kovin sedi dvadeset i četvoro naprednjaka, petoro socijalista (odbornička grupa Pokrenimo Kovin), šestorka Jedinstvene Srbije (Domaćinski za Kovin). Ali i dvoje odbornika SVMa koji nemaju odborničku grupu, Goran Vujević koji se odmetnuo iz redova socijalista i nastupa kao slobodni strelac, te Ivan Dotlić, koji je odborničku stolicu „zaradio“ kao nosilac (tada opozicione) liste Kovin može bolje – Zajedno za našu opštinu.

error: Content is protected !!