Kovinska opština: Ukupno dve pozitivne osobe na covid-19, 61 u samoizolaciji

Ukupno dve osobe pozitivne su na virus korona covid-19 u našoj opštini piše portal epančevo u vesti objavljenoj danas (13. april).

„U Južnobanatskom okrugu juče je na Covid-19 testirano ukupno 32 osobe, od toga 25 pacijenata i 7 zdravstvenih radnika i pripadnika MUP i Vojske Srbije. Takođe, ponovo je testirano 17 osoba, čiji su rezultati u petak bili problematični. Prema rezultatima testiranja, u našem okrugu ima još šest osoba pozitivnih na Covid-19, tri iz Vršca, dve iz Pančeva i jedna iz Plandišta.

Prema poslednjem preseku, u Južnom Banatu ima ukupno 109 laboratorijski potvrđena pozitivna pacijenta na Covid-19. Statistika osoba sa Covid-19 po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga: Pančevo 48, Vršac 38, Alibunar 9, Bela Crkva 7, Plandište 2, Kovin 2, Kovačica 3, Opovo 0″, piše između ostalog u pomenutoj vesti.

Da su dve osobe iz naše opštine pozitivne na virus covid-19 izjavila je juče na konferenciji za medije dr Darija Kisić Tepavčević, zamenik direktora Instituta „Batut“.

„Kada je u pitanju Kovin imamo podatak da je kod dva laboratorijska radnika potvrđeno prisustvo ovoga virusa. Oba zdravstvena radnika imaju blagu kliničku sliku bolesti i oni su izolovani u Banji Junaković“.

Goran Jovičić, dopisnik RTS-a iz Pančeva na svom fejsbuk profilu napisao je da je reč o dve medicinske sestre koje rade u Beogradu.

Broj osoba u samoizolaciji u našoj opštini prema statistici sajta covid-19.rs je od 10. aprila (kada je iznosio 140), do danas manji za gotovo 80, s obzirom da sada iznosi – 61.

 

error: Content is protected !!