Kovinka Marija Lukić najmlađa šampionka države u ribolovu

Naša sugrađanka Marija Lukić (18 godina) okitila se šampionskom titulom u seniorskoj konkurenciji u ribolovu za dame – disciplina plovak.

Lukićeva, članica  kruševačkog Čigra Deboksa, superiorno je osvojila takmičenje pobedama na sva četiri turnira prvenstva. Najpre je to učinila 12. i 13. septembra u Kostolcu na Dunavcu, a potom i trećeg i četvrtog dana oktobra kada su se najbolji ribolovci države okupili na jezeru Gruža.

Najubedljiviju pobedu ostvarila je u prvom kolu kada je upecala 4.230 gram-poena, gotovo duplo više od drugoplasirane Aleksandre Rakić iz Mlave (Petrovac). Inače, u ribolovu se za trijumf dobija jedan poen, a pobednik je onaj takmičar koji sakupi najmanje poena. Lukićeva je imala najbolji mogući minimum – 4 poena, a prva do nje bila je već pomenuta Rakićeva sa 12 poena.

Kako kaže Marijin trener Ivica Jovčić prvo mesto na državnom donelo je Lukićevoj i plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, čiji će domaćin biti Holandija.

Lukićeva je do 2016. godine nastupala za kovinski USR Dunav, a ovim zlatom kompletirala je set medalja sa državnih prvenstva s obzirom da je već bila „srebrna“ i „bronzana“.

error: Content is protected !!