Kovinci u bojama beogradskog „Color Running“- a

Color ranning

Veliki broj Kovinaca, od najmalađih koji su trčali na 200m, do onih najstarijih koji su se oprobali na 5 kilometara,  uzeo je učešće u četvrtoj „Color RUNNING powered by Tikkurila“ trci koja je minulog vikenda održana na Novom Beogradu. Reč je o jednoj od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama.

Boje su inače, kako piše na sajtu organizatora trke, organskog porekla i namenjene su ishrani.  „I ako ih pojedete slučajno na trci videćete da imaju ukus soli i šećera. Skidaju se jednostavnim ispiranjem vodom. U startnom paketu dobićete majicu za trku kao i Tikkurila naočare koje Vas molimo da nosite tokom trke“.

Prema očekivanju najviše uspeha u kovinskoj ekspediciji imao je Novica Stojanović koji je zauzeo drugo mesto u trci na 5km.

„Kao i svaka, i ova trka, iako možda na prvi pogled deluje da nije, je teška ako je trčite na rezultat. Specifična je po tome što na svakom kilometru stoji grupa volontera koja vas gađa bojama “ – kaže Novica Stojanović za portal Kovinac.rs i uz smeh dodaje – „Kad se dobro oznojite ta boja se još bolje lepi za vas… Oči, usta, uši, sve mi je bilo puno boje… Prvog nisam mogao da stignem nikako s obzirom da je profi atletičar, a trećem sam umakao dovoljno tako da sam od samog početka bio drugi.“

U trkama za najmlađe Stojanović je sa Goranom Jeremićem predvodio decu iz kovinske Školice sporta.

„Deca su učestvovala na 200 i 500 metara. Ovo nam je treći put da kao Školica sporta učestvujemo ovde“ – kaže Stojanović.

Čitajte još na Kovinac.com