Košarkaši gostuju neugodnom Jedinstvu (subota, 18h)

U poslednjoj utakmci prve faze Druge srpske lige (Jug – Grupa A) košarkaši Radničkog gostuju Jedinstvu u Kačarevu (subota, 8. februar).

„Protivniku je ova utakmica poslednji voz da izbori prolazak u drugu fazu takmičenja. Prema tome, znamo šta nas očekuje na, ovom po mom mišljenju, najtežem gostovanju…. Međutim, imamo određen kvalitet, u više navrata dokazan, i verujem da će on biti vidljiv u sutrašnjoj utakmici“, kaže trener crno-belih Vladimir Cvetković.

Radnički posle devet odigranih utakmica zauzima drugo mesto na tabeli sa skorom od 7 pobeda i 2 poraza. Jedinstvo je na 3-5 i uz pančevačke klubove (Virtus i Kris kros) u narednadna dva vikenda pokušaće da izbori jednu od dve preostale vize za doigravanje u kojem su već ekipa iz našeg grada i lider Dinamo.

U prvom delu prvenstva Radnički je do pobede nad sutrašnjim rivalom došao tek nakon dva produžetka (rezultatom 98:93), a u pet utakmica u kojima je tim iz Kačareva poražen ni jedan nije bio sa više od šest razlike.

Po završetku prve faze takmičenja četiri najbolja tima A grupe ukrstiće sa ekipama iz B grupe, a prenose se samo bodovi iz utakmica sa ekipama koje nastavljaju dalje takmičenje.

Tabela GRUPE A: 1. Dinamo 9-1, 2. Radnički 7-2, 3. Virtus 4-4, 4. Jedinstvo 3-5, 5. Kris kros 3-5, 6. KK BNS 0 9.

U ovom kolu igraju još Kris kros – Virtus basket, dok se poslednjeg vikenda sastaju: BNS – Kris kros i Virtus – Jedinstvo, dok su slobodni Radnički i Dinamo.

error: Content is protected !!