Kolonija sama na vrhu, „iks“ u Dubovcu, „petica“ Mramorčana

Posle osmog kola Južnobanatske „Segunde“ Kolonija se osamila na vrhu. Plavo-beli su iskoristili remi u Dubovcu između Jedinstva i Budućnosti i pobedom od 6:3 (kao da je reč o setu u tenisu) nad Omladincem iz Deliblata došli do dva boda prednosti u odnosu na ekipu iz Banatskog Brestovca (20:18).

Inače, na Ellandu plavo-bela mašina je u „punom gasu“ bila nakon što su gosti izjednačili na 1:1. Domaći su postigli četiri gola i otklonili svaku sumnju u potencijalno iznenađenje. Golove za Koloniju postigli su Bojan Kitić (2), Pavlović, Milenković, Mađarov i Denis Pajčin.

U derbiju kola u dubovačkoj Tvrđavi nije bilo pobednika. Domaći su dva puta (posle 0:0 na poluvremenu) stizali prednost Budućnosti (golovima Kanačkog i Stojanovića – 85. minut), a u poslednjim trenucima susreta golman gostiju je izvadio jednu loptu „iz 90“ posle šuta strelca prvog gola za Jedinstvo.

Proleter se prošetao kroz Vojlovicu i ubdljivo slavio pobedu od 5:1. Tim iz Zlatarske bb „štelovao je nišan“ do 25. minuta (pogodivši do tada tri puta prečku i jednom stativu), da bi se u pomenutom miutu najzad zatresla i mreža, a potom još dva puta do poluvremena. Golove za tim iz naše opštine postigli su: Nistor Stefan, Jekić Vaso, Prelić Stefan, Mijuca Mihajlo i Nikolić Nenad.

Stari Tamiš je ubedljivo savladao Borac iz Pločice 7:0, dok je BSK poražen u Dolovu 5:0.

Na tabeli vodi Kolonija sa 20 bodova. Dva manje ima Budućnost, treći je Proleter sa 14 i utakmicom manje, Jedinstvo iz Dubovca ima 13 bodova. Sedmi Omladinac ima 7, BSK je pretposlednji sa 4, a poslednji Borac iz Pločice 2.

error: Content is protected !!