KOLONIJA (NE) UMIRE U ČETRDESETOJ – SMENA RUKOVODSTVA NA VANREDNOJ SEDNICI

Na vanrednoj sednici  Skupštine OFK Kolonije Hranislav Popović (kao jedini kandidat) izabran je za novog predsednika kluba
U narednom periodu trebalo bi da izabere i najbliže saradnike (izvršni odbor) pred kojima će, čulo se, biti teži zadatak od onog pre trideset i devet leta – kad su „plavci“ osnivani

Posle još jedne „istorijske“ sezone i letošnjeg ispadanja u baražu za popunu Prve južnobanatske lige, prvi tim OFK Kolonije praktično se raspao – trinaestorica igrača je potražilo uhlebljenje u drugim klubovima uz „amin“ (pečat i potpis na ispisnici) odlazeće uprave.
Plavci su u okrnjenom (i nedisciplinovanom) sastavu odigrali prva dva jesenja kola, a kad je video da stvar ne štima, dosadašnji predsednik Jovica Stojanović poslao je dopis Okružnom fudbalskom savezu u Pančevu da klub istupa iz takmičenja.

Bez pisanog traga (sastanka uprave) i na svoju ruku, kako su ocenili neki od članova Skupštine večeras.
„Da bi izbegli kaznu saveza“, pravdao se Stojanović koji je priznao grešku i dodao da klub nije ugašen kako se priča po čaršiji već samo prvi tim – veterani, mlađe kategorije i ženski pogon i dalje funkcionišu.
„Ishitrena“ ili ne (greška), kako se više puta čulo na sednici, tek, „krčag je razbijen“.
Čulo se, međutim, i to da je Stojanović u dva navrata pokušao da sazove sastanak uprave (pred onu odluku), ali stvar nikoga nije interesovala.
Po onoj narodnoj „treća sreća“, oni kojima je klub iz predgrađa u srcu, okupili su se večeras u sali II Mesne zajednice ne bi li pokrenuli stvar s mrtve tačke.
Bez pardona i okolišanja (kako to već biva na skupštinama plavih) otpočela je i diskusija.
Član radnog predsedništva Siniša Dumitru osvrnuo se na ono kako je „samo“ prvi tim istupio iz takmičenja. „Upravo je to ono što nedeljom popodne privlači najviše publikeKad se klub osnovao 1980. bilo nas je samo šezdeset koji smo hteli da igramo. A sad? Ne znamo ni koliko nas i ima“, rekao je Dumitru.
Da nije sve tako crno, podsetio je u izveštaju drugi  Stojanović, Radisav, član uprave – odigrana je uspešna sezona, prostorije su renovirane, oprema kupljena, osnovan ženski klub, zaživela je škola fudbala, a dug za vodu smanjen pet puta.
Istina, dodao je, klub nema trenera, kuburi s brojem redara na utakmicama visokog rizika, pet puta su obijane prostorije, kosačica je neispravna, a i „veš mašina samo što ne crkne“.
A nema ni prvotimaca.
Situacija je slična i u ostalim klubovima, podsetio je Zdravko Kirilov (ispred sudijske organizacije) – s igračima kubure svi opštinski klubovi. Kolonija ima dobre rezultate, dobru infrastrukturu, problem je kvalitetan i kvalifikovan trener kojeg bi klub trebalo konačno da plati.
Rad Kolonije u prethodnom periodu pohvalio je i prisutni direktor Ustanove za sport Dejan Janjević. On je javno izrazio negodovanje (poput članova uprave) što predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Zoran Janović nije u sali (u klubu kažu da su ga pozvali).
Kad su svi argumenti iscrpljeni, prešlo se i na izbor nove uprave. Tačnije, predsednika.

Jedini kandidat bio je nekadašnji prvi čovek Hranislav Popović.
Posle jednoglasne podrške dobio i je i savet  – da izbor novog Izvršnog odbora odloži za koji dan. Najpre da porazgovara sa ljudima koji su zainteresovani da se zaista posvete Koloniji.
Ko god to bude, imaće teži posao nego ona uprava koja je pre bezmalo četiri decenije osnivala klub“, rekao je na kraju Dumitru.

NAJMANJE (REČI) O NAJVEĆEM (PROBLEMU)
Kako nam je predočeno nakon sednice, tehnički, prvi tim bi već u prolećnom delu mogao da nastupi. Prazno mesto Kolonije i dalje stoji u rasporedu Druge južnobanatske lige i savez bi, najverovatnije, uvažio želju plavaca da ponovo zaigraju. Međutim, na samoj skupštini najmanje se pričalo o tome ko bi uopšte igrao za prvi tim. Po rečima Kirilova ni ostali opštinski klubovi nisu u poziciji da pozajmljuju igrače. Među najrealnijim varijantama jeste ta da se iskombinuje sastav od omladinaca i veterana koji imaju još snage (i volje) za najvažniju sporednu stvar na svetu (a i u Tri rupe).

error: Content is protected !!