Kolonija i Spartak II za pehar Kupa Vojvodine (nedelja, 14h)

Fudbalerke Nove Kolonije u nedelju, osmog dana novembra, u 14 sati, dočekuju Spartak II iz Subotice u utakmici koja će rešiti kome će pripasti pehar namenjen osvajaču Kupa Vojvodine.

Plavo-bele sa Ellanda vizu za finale čekirale su u trileru protiv Stajićeva pobedom u Kovinu od 4:3, dok je Spartak D.O.O razmontirao na svom terenu Proleter iz Zrenjanina sa čak 13:0 (inače, Proleter igra u ligi u kojoj je i Nova Kolonija i trenutno je prvi – ima svih pet pobeda, a primio je samo jedan gol za 450 minuta igre tokom polusezone).

Da podsetimo, dva rivala su i prošle godine rešavala sudbinu pokrajinskog Kupa u utakmici u kojoj je postignuto čak 12 golova. Nažalost, osam lopti je završilo u mreži ekipe iz našeg grada.

„Za nas je ovo svakako veliki uspeh samim tim što smo ponovile rezultat iz prošle sezone i što smo ponovo u finalu Kupa Vojvodine. Trenirale smo, radile na sebi i potrudićemo se da ispravimo greške iz prošlih utakmica. Drago nam je što ćemo se opet družiti sa devojkama iz Spartaka“, kaže Tamara Trbanov, kapiten tima sa Ellnda.

„Prezadovoljna sam što smo izborili plasman u finale Kupa Vojvodine i tako ponovile uspeh kluba iz prošle sezone. U nedelju nam dolazi Spartak, kažu da su jako dobra ekipa, ali nećemo se predati, daćemo sve od sebe, pa možda i pobedimo. Pošto sam nova u klubu želela bih da kažem da su devojke stvarno super kao i uprava i trener,  nemam zamerki i nadam se da će tako i ostati“, reči su Andrijane Šarčević.

Inače, Spartak DOO igra u Prvoj ligi Srbije (rang iznad našeg tima) i trenutno je peti na tabeli sa 5 pobeda 2 remija i 4 poraza u 11 kola. To je inače B selekcija neprikosnovenog vladara ženske fudbalske scene Srbije u poslednjoj deceniji – Spartaka. Najkvalitetniji subotički sastav prvak je države bez prekida od 2011. godine, a od pomenute godine nanizao je i sedam nacionalnih Kupova.

Dva sata ranije (u podne) sastaće se Nova Kolonija i Spartak DOO u okviru desetog kola Razvojne lige.

error: Content is protected !!