Književno veče s Jelenom Bačić Alimpić u Bavaništu

 

 

 

 

Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin, ogranak „Teofilo Dimić“ u Bavaništu, pozivaju vas  na književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić koje će se održati u četvrtak 6. decembra u prostorijama biblioteke u Bavaništu.

Autorka će čitaocima predstaviti svoje poslednje dve knjige „Nigde nema te“ i „Kofer iz Berlina“.

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.
Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na Televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu.
Autorka je romana bestselera Ringišpil (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“ i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. Ringišpil je objavljen i u luksuznom izdanju, u ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće „Laguna“. Njen drugi roman Pismo gospođe Vilme (2012) i treći Poslednje proleće u Parizu (2014) takođe su postali bestseleri, prevedeni su na makedonski jezik, nagrađeni „Zlatnim Hit liberom“ i proglašeni za najčitanije knjige domaćeg autora u 2012. i 2014. godini. U oktobru mesecu 2015. godine objavljen je njen četvrti roman Noć kada su došli svatovi, prva knjiga iz trilogije Kazna za greh, koja je postavila nove rekorde u prodaji i čitanosti. Prevedena je na makedonski jezik. Druga knjiga iz trilogije Kazna za greh, i autorkin peti roman – Knjiga uspomena, objavljena je februaru 2016. godine; takođe je prevedena na makedonski jezik, a završna knjiga trilogije Molitva za oproštaj izlazi u maju 2016. godine. Nakon trilogije piše i izdaje još dva romana: Nigde nema te u maju 2017. i Kofer iz Berlina u martu 2018. godine.

 

 

 

 

 

 

Čitajte još na Kovinac.com