Književne večeri s Ljiljanom Šarac u Pločici, Gaju i Kovinu

Biblioteka Vuk Karadžić organizuje književne večeri sa Ljiljanom Šarac u ograncima u Pločici, Gaju i u Kovinu, i to po sledećem rasporedu:

 

Sreda 13. mart 2019.godine – Ogranak u Pločici
Četvrtak 14. mart 2019.godine – Ogranak u Gaju
Petak 15.mart 2019. godine u Kovinu

 

Ljiljana Šarac srpska je književnica i profesorka srpskog jezika.

Rođena je 1971. godine u Smederevu,  u porodici Lazić. U rodnom gradu završila je gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću „Lasta” kao novinar,  urednik Revije Lasta i PR Nakon toga se okreće profesorskom pozivu i danas radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi Stefan Dečanski u Beogradu.Član je Književnog kluba Čukarica. Udata je i majka je dvojice sinova.

Pre nego što je objavila prvi roman, dugo je pisala poeziju i objavljivala pesme. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama Lutka učaurene duše, 1997. godine.

Od sva četiri, dosad objaljena romana, prva tri su doživela po dva izdanja. Kao književnica je među čitaocima prepoznata kao autor kvalitetne srpske proze koja vešto kombinuje prošlost i sadašnjost, tako da su prva tri romana bila nominovana za NIN-ovu nagradu, a roman Zid tajni i za nagradu Žensko pero.

  • Opet sam te sanjao, roman, Evro Book, 2015. godine,
  • Gde sam to pogrešila?, roman, Evro Book, 2016. godine,
  • Zid tajni, roman, Evro Book, 2017. godine,
  • Starija, roman, Evro Book, 2018. godine.

 

error: Content is protected !!