Akademija Vitez piše istoriju opštinskog boksa, Danilo Gulan u Super ligi

Prvi put od kako je sporta u našoj opštini (zvanično 1904. godina) imaćemo i bokserski klub u jednom ligaškom takmičenju. Reč je o Akademiji Vitez koja će se takmičiti u okviru Regionalne lige Beograda. Tim trenera, i osnivača Akademije, Danijela Kokore imaće pet predstavnika u pomenutoj ligi, a to su: Danilo Gulan, Vukota Šalipur, Mateja Marković, Nikola Talijan i Luka Bendić.

Uz premijeru među majstorima popularne plemenite veštine iz  Akademije Vitez stiže još jedna sjajna vest. Naime, mladi i perspektivni bokser Danilo Gulan, posle odlične sezone u kraljevačkom Čingeliću, dobio je poziv iz Kragujevca da u Super ligi nastupa za Radnički.

„Ne znam šta da vam kažem, ali znam šta želim. Imam jasne ciljeve i svakodnevno radimo njihovoj realizaciji“ skromno kaže mladi Gulan, koji će u superligaškoj konkurenciji debitovati 26. februara, kada će se njegov Radnički susreti protiv imenjaka i aktuelnog šampiona iz Beograda uz prenos na Areni Fight.

Da podsetimo Gulan je „među konopcima“ debitovao prošle godine u Nemačkoj pobedom nad protivnikom iz Turske prekidom u drugoj rundi. Naredni meč koji je Gulan trebalo da boksuje, odložen je zbog početka pandemije virusa korona. Nakon toga perspektivni bokser je upisao još četiri pobede – po jednu za Reprezentaciju Beograda i na kolu Regionalne lige Šumadije i Pomoravlja, odnosno još dve na mečevima Regionalne lige Beograda.

„Danilo je momak koji malo priča, ali mnogo radi. Neko ko će sigurno ostaviti dubok trag u sportu. Svojim napornim radom i zalaganjem napravio je novi korak ka vrhu, a tih koraka biće još mnogo…. Što bi rekao veliki čovek i trener Miroslav Muta Nikolić – Sve je ovo normalno! Tek će se čuti i pisati o ovom momku!“, kaže Danijel Kokora i dodaje: „Boks je pojedinačni sport, ali je tim taj koji pobeđuje i ja bih iskoristio priliku da se zahvalim prvenstveno Danilovim roditeljima, kao i roditeljima ostalih klinaca o kojima će se tek čuti. Naravno, velika zahvalnost i svim ljudima koji su sve ovo vreme uz nas, ali da ih ne nabrajam ponaosob sada, sigurno ću zaboraviti nekog“, kaže Kokora za naš portal i objašnjava da će Gulan boksovati na dvojnu registraciju.

error: Content is protected !!