Karavan Prve B lige i na jesen prolazi kroz Bavanište – pobedom u Vršcu obezbeđen opstanak

Odbojkaši Bavaništa i naredne sezone igraće u Prvoj B ligi! Maksimalnom pobedom (3:0) u poslednjem kolu, u Vršcu,  nad ekipom Banata (po setovima, 25:14, 26:24 i 25:20) došli su do tri boda koji ih i teoretski ostvljaju  „glave iznad vode“, odnosno iznad crte koja ligu deli na timove koji u njoj ostaju i od jeseni, od onih koji se spuštaju „stepenik“ niže.

Tim trenera Gorana Rakočevića, u spektakularnom finišu prvenstva (kao Bolt na 200 metara), ostvario je šest pobeda u poslednjih šest utakmica (a takvim skorom, u pomenutoj sekvenci, se može pohvaliti još jedino lider, i najverovatnije budući šampion, Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca).

„Ne! Nikada“ – ovako je odgovorio trener Rakočević na pitanje potpisnika ovoga teksta da li je ikada u karijeri, što igračkoj, što trenerskoj, imao ovakvu napornu i tešku sezonu, uzimajući u obzir da je čak pet timova ispalo iz lige, a potom u dahu nastavio:

„Ovakvu sezonu, najverovatnije, nije igralo više od pola lige, a tek mi ne. Izuzetno teška sezona i nesvakidašnja s obzirom da je pet timova ispalo. I pred početak sezone sam pričao da ko bude najuporniji taj će i ostati. Mi smo u 16 kola ostavrili šest pobeda, a onda u finišu, imali 6od6. Pobeda u Novoj Pazovi je ispostavilo se bila prelomna po sezonu, ali ništa manje bitne nisu bile ni ovih pet preostalih. Jako je teško igrati pod takvim pritiskom kada je svaka sledeća utakmica (u našoj seriji od šest) prelomna i odlučujuća, kada nemate prava na kiks.

Čestitao bih svim momcima i svima koji su u klubu i uz klub. Ovo je veliki uspeh, jer je svih 12 klubova ‘grebalo’ iz sve snage da ostane u ligi. Sve ekipe koje su ispale su odlične, samo pogledajte na primer Zaječar, Jagodinu koja u ovom sastavu igra više od deset godina, Novu Pazovu, koja je ispala, a jedina pobedila Gornji Milanovac“– kaže Rakočević.

„Gotova je još jedna sezona. Prva cela sezona u mom matičnom Bavaništu posle 10 godina. Nešto sam brojao, imam 27 godina, a prvu seniorsku sezonu sam odigrao 2008 godine. Dakle 11. sezona u karijeri. Postajem veteran. Duga sezona, naporna sezona, pogotovo jer mi odbojka više nije jedina obaveza u životu. Ipak, uvek je lepo biti na terenu. I biću još sigurno. Izboren je opstanak u Prvoj B ligi Srbije. Posle mnogo muke, truda. Mnogo živaca. Ostaje samo da čestitam svojoj ekipi, pre svega saigračima, treneru, upravi. Odradili smo posao i vreme je za neke druge stvari. Hvala svima koji su nas pratili ove godine. Vidimo se nekom drugom prilikom u nekom drugom cirkusu. Do tada… Živeli!“ – kaže Stefan Vladisavljev za sajt Kovinac.rs.

Da podsetimo Bavanište je pred poslednje kolo imalo dva boda više od Mladosti iz Nove Pazove, direktnog konkurenta za ispadanje. Maksimalnom pobedom u Vršcu razlika je povećana na pet bodova (nedostižna iz jednog meča). Uz Novu Pazovu, ligu napuštajun još i Srem Eaton, Jagodina, Toplički Vitezovi i Timok.

error: Content is protected !!